To se mu ni zgodilo več kot desetletje

Foto: Epa novak đoković
Srbski tenisač plačuje davek zaradi poškodbe komolca.
Oglej si celoten članek

Novak Đoković, ki je zaradi poškodbe komolca že pred časom končal letošnjo sezono, bo prihodnji teden izpadel iz prve deseterice na računalniški teniški lestvici ATP.

Srba, ki je v karieri osvojil 12 največjih turnirjev, je iz elitne deseterice izrinili Juan Martin Del Potro z uvrstitvijo v četrtfinale mastersa v Parizu.

Đoković je na prvem mestu lestvice ATP preživel 223 tednov. Leta 2011 je prekinil duopol Rogerja Federerja in Rafaela Nadala ter se povzpel na drugo mesto. Od takrat je na prvem oziroma drugem mestu preživel več kot šest zaporednih let (21. marec 2011 - 29. maj 2017!). 

V začetku junija je padel na četrto mesto, trenutno je sedmi, v ponedeljek pa bo 11. Izven prve deseterice je bil nazadnje uvrščen daljnega 5. marca 2007.

Đoković se bo na igrišča vrnil konec decembra, ko se bo udeležil ekshibicijskega turnirja v Abu Dabiju.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.