To so največja športa imena, ki so javno podprla Putina

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Nekatere izmed Putinovih športnih podpornikov so že doletele prve sankcije.
Oglej si celoten članek

V svetu športnega plavanja je zagotovo novica dneva, da je večkratni Olimpijski prvak Evgenij Rilov izgubil večmilijonsko sponzorsko pogodbo s podjetjem Speedo, ker se je udeležil mitinga v podporo ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu na stadionu Lužniki v Moskvi.

Rilov pri celotni zadevi sicer niti ni imel posebne izbire, saj službuje kot policijski narednik v manjšem mestu v neposredni bližini Moskve in se je že zaradi svoje službe moral pojaviti na mitingu podpore Putinu in njegovi vojaški akciji v Ukrajini.

Svetovna plavalna federacija (Fina) je že objavila, da je globoko razočarana nad potezo enega svojih največjih zvezdnikov ter da bo izvedla preiskavo, po kateri bodo dodelili morebitne sankcije. Obenem pa se je tudi že oglasil plavalčev glavni sponzor Speedo, ki je v trenutku prekinil sodelovanje z ruskim plavalcem.

Foto: Profimedia Evgenij Rilov

Rilov, ki je na mitingu nosil opravo, na kateri je bila izpisana črka "Z", ki simbolizira napad Rusije na Ukrajino, pa ni bil edini izmed velikih ruskih športnikov, ki so se odločili, da se udeležijo mitinga ter s tem javno podprejo odločitve svoje vlade ter vojno z Ukrajino.

Na mitingu so tako bili prisotni tudi najboljši smučarski tekač zadnjih let in trikratni olimpijski prvak Aleksander Bolšunov, dvojčici Dina (18-kratna svetovna prvakinja) in Arina (5-kratna svetovna prvakinja) Averina, ki blestita v ritmični gimnastiki, dvakratna olimpijska in svetovna podprvakinja v umetnostnem drsanju Evgenija Tarasova s svojim drsalnim partnerjem Vladimirjem Morozovim, olimpijski in svetovni prvak v umetnostnem drsanju Nikita Kacalapov s svojo partnerico Viktorijo Sinicino ter članica ruske zlate gimnastične ekipe z Olimpijskih iger v Tokiu Viktorija Listunova.

Ali bodo tudi slednji deležni kakšnih sankcij s strani panožnih športnih zvez in sponzorjev, pa zaenkrat še ni znano.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 16:26 22. Marec 2022.

    Putin ima veliko podporo v Rusiji in tudi sankcije ne bodo zlomile naših slovanskih bratov. Slava Rusiji.

  • 15:38 22. Marec 2022.

    Glede na nasmeh, so jih kot svetovljane izgleda kar na trdo prepričali, da gredo na shod. Vprašanje s kakimi gatami …

  • Syn
    15:06 22. Marec 2022.

    Bravo! Tako se podpira predsednika in ne rumeno-modre ovce.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.