To so največji športni zaslužkarji v zadnjem desetletju

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Floyd Mayweather je upravičil svoj naziv.
Oglej si celoten članek

V zadnjem desetletju je med športniki največ denarja zaslužil ameriški boksar Floyd Mayweather, ki upravičeno nosi naziv "Money" oziroma Denar. V žep je pospravil 780 milijonov evrov ali 500.000 dolarjev za vsak udarec. Sledijo mu Cristiano Ronaldo s 640 milijoni evrov, LeBron James s 607 in Lionel Messi s 605 milijoni evrov.

Po podatkih iz specializirane boksarske spletne strani Compubox je imel Mayweather v tem desetletju deset dvobojev - dobil je vseh deset, dva z knockoutom, skupno pa je podelil 1833 udarcev.

Foto: Epa mcgregor mayweather

"Money" je nazadnje nastopil 2017, ko je v Las Vegasu premagal zvezdnika mešanih borilnih veščin Conora McGregora. To je bila njegova 50. zmaga v prav toliko dvobojih.

Mayweather je v karieri zaslužil več kot milijardo dolarjev, kar je doslej uspelo le še dvema športnikoma - košarkarju Michaelu Jordanu in golfistu Tigerju Woodsu.

Foto: Profimedia Mayweather

Portugalski nogometaš Ronaldo je bil na začetku desetletja šele trinajsti najbolje plačani športnik na svetu, poroča revija Forbes, košarkar LeBron James pa je poleg švicarskega tenisača Rogerja Federerja na petem mestu edini, ki je bil vsako leto tega desetletja med desetimi najbolje plačanimi športniki.

* Lestvica Forbes najbolje plačanih športnikov v zadnjem desetletju:
 1. Floyd Mayweather (ZDA, boks)                 780 milijonov evrov
 2. Cristiano Ronaldo (Portugalska, nogomet)     640
 3. LeBron James (ZDA, košarka)                  607
 4. Lionel Messi (Argentina, nogomet)            605
 5. Roger Federer (Švica, tenis)                 572
 6. Tiger Woods (ZDA, golf)                      553
 7. Phil Mickelson (ZDA, golf)                   428
 8. Neymar (Brazilija, nogomet)                  357
 9. Manny Pacquiao (Filipini, boks)              350
10. Lewis Hamilton (V. Britanija, formula 1)     342
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.