Toča golov v Palermu

Foto: EPA
Foto: EPA
Na tekmi v Palermu je padlo kar osem golov, zmagi za Milan in Udinese. Vse bližje vrhu tudi Inter.
Oglej si celoten članek

Milan in Udinese še naprej za ovratnik dihata Juventusu. Rdeče-črni so tokrat v gosteh z 3:0 premagali Novaro, vse tri zadetke pa so Milančani zabili v drugem polčasu. Dvakrat je bil uspešen Zlatan Ibrahimović. Tudi Videmčani so prišli do novih treh točk, za vodilnim Juventusom pa Udinese še vedno zaostaja za tri točke, za Milanom pa eno manj. Tokrat je Udinese doma z 2:1 premagal Catanio, gostje pa so tolažilni gol zabili iz enajstmetrovke šele ob koncu dvoboja.

Do zmage je tokrat prišel tudi Palermo. Ta je na domači zelenici s kar 5:3 premagal Genoo. Pri slednji je Valter Birsa znova obtičal le na klopi za rezervne igralce, Josip Iličić pa je pri zmagovalcih odigral do 72. minute. Slovenski reprezentant je kar nekajkrat poskušal s streli na tekmečeva vrata, prislužil pa si je tudi karton. Armina Bačinovića, ki je poškodovan, poleg tega pa naj bi v tem prestopnem roku tudi zapustil Sicilijo, ni bilo v postavi gostiteljev.

Celotno tekmo je ob remiju Bologne in Parme (0:0) s klopi spremljal tudi Rene Krhin, le do točke pa sta prišla tudi Boštjan Cesar in Bojan Jokić. Slovenski dvojec pri Chievu je odigral celotno tekmo v gosteh pri Lecceju. Domačini so izenačili na 2:2 v sodnikovem podaljšku.

V zadnji tekmi kola je strm vzpon forme še enkrat potrdil Inter. Ta je proti Laziu na domčem igrišču zaostajal z 0:1, a sta nato za novo zmago črno-modrih zadela Diego Milito (44. minuta) in Giampaolo Pazzini (63). Inter je z novimi tremi točkami že skočil na četrto mesto lestvice.

Pol sezone brez poraza

Juventus tudi v novem letu še naprej ostaja brez poraza v Serie A. Stara dama je v 19. kolu gostovala pri Atalanti. Potem ko se je prvi polčas končal brez zadetkov, sta v drugem za zansljivo zmago Juventusa zadela Lichtsteiner (55. minuta) in Giaccherini (82. minuta). Za Juve je bila to že enajsta zmaga ob osmih remijih, ki jim zagotavlja, da bodo tudi po koncu tokratnega kola ostali na vrhu lestvice.

Nov rekord za Tottija

Kapetan italijanske Rome Francesco Totti je z dvema zadetkoma na prvenstveni tekmi proti Ceseni (5:1) popravil strelski rekord v Serie A. Nogometaš je za klub iz Rima zadel 211. gol v državnem prvenstvu in popravil rekord Gunnarja Nordhala, ki je za AC Milan med leti 1949 in 1956 zadel 210 zadetkov.

Totti je za Romo zadel po 40 sekundah in izenačil rekord, nov mejnik pa je postavil po osmih minutah, ko je zadel še drugič. "To je to, kar sem si vedno želel. Vedno nositi isti dres in podirati rekord za rekordom," je po tekmi povedal 35-letnik, ki je za Romo v Serie A debitiral leta 1993, ko je bil star 16 let.

Na večni lestvici strelcev v italijanskem prvenstvu je Totti na petem mestu. Pred njim so le še Silvio Piola (274 golov), Nordahl (225), Giuseppe Meazza (216) in Jose Altafini (216).

Za Romo so zadeli še Fabio Borini, Juan in Miralem Pjanić, častni zadetek za Ceseno pa je dal Eder.

Italijanska liga, 19. kolo:

AS Roma : Cesena 5:1 (3:0)
Totti (1, 8), Borini (9), Juan (62), Pjanić (709; Eder (58)

Atalanta : Juventus 0:2 (0:0)
Lichtsteiner (55), Giaccherini (82)

Bologna : Parma  0:0

Cagliari : Fiorentina  0:0

Lecce : Chievo  2:2 (1:2)
Andreolli (30), Di Michele (90); Paloschi (2, 24)

Novara : AC Milan  0:3 (0:0)
Ibrahimović (57, 90), Robinho (73)

Palermo : Genoa  5:3 (3:1)
Budan (26), Silvestre (37), Mantovani (42), Miccoli (75), Migliaccio (84);
Palacio (13, 59/11m), Janković (89)

Siena : Napoli  1:1 (0:0)
Calaio (67); Pandev (86)

Udinese : Catania  2:0 (1:0)
Izco (20/a.g.), Di  Natale (53); Lodi (90/11-m)

Inter Milan : Lazio  2:1 (1:1)
Milito (44), Pazzini (63); Rocchi (30)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.