Točka Kopija za visoko zmago Kraljev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Moštvo Los Angeles Kings je vpisalo pomembno zmago v boju za mesto v končnici severnoameriškega hokejskega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Kralji so slavili v gosteh s 4:1 pri Colorado Avalanche. Slovenski as Anže Kopitar je vpisal točko. Hrušičan je bil podajalec pri zadetku za vodstvo s 3:1. Za kalifornijsko ekipo, ki je dosegla že šesto zmago v nizu, je dva gola v Denverju dosegel Jeff Carter, po enega pa Tyler Toffoli in Dustin Brown, medtem ko je gostitelje v vodstvo popeljal Gabriel Landeskog.

Gosti so igrali zelo preudarno, blestel pa je tudi vratar Jonathan Quick, ki je zaustavil kar 42 strelov domačih hokejistov, od tega je 18 obramb zbral v drugi tretjini.

Pomembno gostovanje v San Joseju

Los Angeles Kings so s 66 točkami na četrtem mestu pacifiške skupine, v zelo tesni razvrstitvi zahodne konference pa so kralji na osmem mestu, število točk pa si delijo s San Jose Sharks. Naslednja tekma jih čaka v noči na nedeljo prav v gosteh pri tekmecih iz pacifiške skupine iz San Joseja.

Na sporedu je bilo še pet tekem, najdaljša pa je bila v Edmontonu, kjer je domača zasedba šele po kazenskih strelih premagala Boston Bruins. V rednem delu se je tekma končala s 3:3, v podaljšku ni bilo golov, tako da je zmagovalca odločila loterija. Ta se je končala šele po 12. seriji kazenskih strelov, zmagoviti gol pa je za kanadsko ekipo dosegel Slovak Martin Marincin.

Podaljški in kazenski streli

Detroit je prav tako po kazenskih strelih na kolena položil Chicago. Trda tekma v vetrovnem mestu je epilog doživela šele po izvajanju kazenskih strelov. Za goste za zadela Gustav Nyquist in Tomas Tatar, medtem ko je za gostitelje zadel Jonathan Toews. Minnesota je po podaljšku ukanila Calgary s 3:2, mož odločitve pa je bil Finec Mikko Koivu.

V kanadskem dvoboju je Ottawa premagala vodilno ekipo vzhodne konference Montreal s 4:2, eden od junakov dvoboja pa je bil vratar Andrew Hammond, ki je na svoji krstni tekmi zbral kar 42 obramb. Ob Los Angelesu je najbolj prepričljivo zmago dosegla Tampa Bay. Trenutno drugouvrščena ekipa vzhodne konference je v Kaliforniji ukanila Anaheim, sicer tretjo ekipo Zahoda, s 4:1.

Liga NHL, izidi:

Colorado Avalanche : Los Angeles Kings 1:4
Anže Kopitar: 1 podaja, 2 strela v okvir nasprotnih vrat v 18 minutah za LA Kings

Edmonton Oilers : Boston Bruins 4:3**
Ottawa Senators : Montreal Canadiens 4:2
Chicago Blackhawks : Detroit Red Wings 2:3**
Calgary Flames : Minnesota Wild 2:3*
Anaheim Ducks : Tampa Bay Lightning 1:4

* - podaljšek
** - kazenski streli

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.