Todt: "Dirka v Mehiki je možna, a ..."

Foto: EPA
Foto: EPA
Jean Todt je Mehičanom dal upanje po dirki formule 1, a jih opozoril: "Treba pa bo izpolniti vrsto zahtev za organizacijo dirke, predvsem varnost na izbranem dirkališču." Finančno breme bo bržkone padlo na podjetje Telmex očeta in sina Slim.
Oglej si celoten članek

Mehičani se vse bolj zavzemajo za vrnitev dirke formule 1 v svojo državo, a kot jim je dal vedeti predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) Jean Todt, ki se je v minulih dneh mudil v Ciudad de Mexicu, jih čaka še veliko dela, saj je dirkališče Hermanos Rodriguez potrebno korenite prenove (tako z vidika varnosti kot modernosti). Očitno bo glavno vlogo prevzel Carlos Slim y Domit, sin najbogatejšega Zemljana Carlosa Slima y Heluja. Mladi mehiški poslovnež je velik navdušenec nad dirkanjem. Je član Fie, glavni pokrovitelj mehiške avtomoto zveze in promotor dirk v Mehiki (večinoma gre za dirke mehiške verzije Nascarja).

Želja po obuditvi VN Mehike se je pojavila minulo zimo, ko so v Sergiu Perezu (Sauber) dobili svojega prvega dirkača v formuli 1 po 30 letih. V preteklosti je Mehika že gostila 15 VN in sicer med letoma 1963 in 1970 in kasneje med letoma 1986 in 1992. Ker je bila takrat prenova zastarelega in nevarnega dirkališča v parku Chapultemec v prestolnici predraga, so izgubili dirko. Slim Domit, ki je predsednik upravnega odbora očetovega Telmexa, ima tudi rezervni načrt, če bi se obnova dirkališča Hermanos Rodriguez izkazala za prezahtevno – ulična dirka v Perezovem rojstnem kraju Guadalajari.


Brazilija je trenutna edina država Latinske Amerike z dirko formule 1, kot pa smo poročali že pred časom si ob Mehiki VN želi tudi Argentina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.