Tokrat je odrešitev prinesel Griezmann

Foto: EPA Antoine Griezmann Foto: EPA Euro 2016, Francija, Albanija Foto: EPA Euro2016, Francija, Albanija Foto: EPA Euro 2016, Francija, Albanija Foto: EPA Euro2016, Francija, Albanija Foto: EPA Euro 2016, Francija, Albanija Foto: EPA Euro 2016, Francija, Albanija Foto: EPA Antoine Griezmann Foto: EPA Euro 2016, Francija, Albanija Foto: EPA Euro 2016, Francija, Albanija Foto: EPA Euro 2016, Francija, Albanija Foto: EPA Euro 2016, Francija, Albanija
Francozi so bili veliki favoriti pred dvobojem z Albanijo. Na koncu so slavili z 2:0, a rezultat ni pravi pokazatelj dogajanja na zelenici.
Oglej si celoten članek

Galski petelini so pred obračunom z Albanci verjeli, da bodo postali prva ekipa, ki bi si že zagotovila napredovanje v izločilne boje. Po prvi tekmi z Romuni je bil selektor Didier Deschamps sicer nezadovoljen z učinkom Antoina Griezmanna in Paula Pogbaja, zato sta oba zvezdnika tokratni dvoboj začela le na klopi za rezervne igralce.

Že v tretji minuti je z glavo po podaji Dimitrija Payeta streljal Olivier Giroud, ki pa je akcijo obeh francoskih strelcev s prve tekme zaključil z udarcem preko prečke. Obrambno naravnani Albanci so nato onemogočili Francoze, po nevarnosti je zadišalo šele v 20. minuti, ko je Payet poslal lepo žogo do Anthonyja Martiala, a je napadalec Manchester Uniteda okleval v kazenskem prostoru, nato pa je njegov strel blokiral Arlind Ajeti. V 24. minuti je nevaren predložek v francoski peterec poslal Elseid Hysaj, vratar Hugo Lloris pa je bil pri žogi hitreje kot Armando Sadiku.

Francozi so bili popolnoma nemočni, do priložnosti so prihajali le Albanci. V 38. minuti je tako Patrice Evra po kotu blokiral strel Ermira Lenjanija, Ledian Memushaj pa je s prostega strela žogo poslal le na vrh mreže francoskega gola. V zadnji minuti prvega polčasa so imeli gostitelji prvenstva tudi precej težav pri izbijanju žoge ob novem albanskem kotu.

Deschampsova četa je precej bolj odločno krenila v drugi polčas, začel ga je tudi Pogba, ki je zamenjal Martiala, že po slabe pol minute je Giroud poslal predložek v kazenski prostor, podaljšal ga je Blaise Matuidi, Coman pa je z glavo za las streljal za las mimo. Sledil je še nevaren predložek s prostega strela, ki ga je poslal proti golu Payet, žoga pa je prav tako zavila mimo vrat.

Nato pa je Francoze rešila vratnica. Ob podaji Albancev v peterec se je žoga odbila od Bacaryja Sagnaja, avtogol je preprečil okvir vrat. V 63. minuti je do strela z glavo prišel Laurent Koscielny, a je streljal visoko prek vrat, precej bližje pa je bil v naslednjih minutah Giroud. Najprej je zgrešil gol, v drugo pa je vodstvo Francije po njegovem strelu z glavo v bližini bele točke preprečila vratnica.

Do priložnosti so prihajali le še Francozi. Sagna je na 14 metrih z volejem zgrešil vrata, Koscielny je bil prekratek ob novi podaji Payeta, Griezmann pa prav tako z glavo ni uspel ogroziti Etrita Berisho. Nevarno je poizkusil še Ngolo Kante, ob njegovem strelu je žoga spremenila smer in končala le v kotu.

Nato pa je znova prišel trenutek odrešitve. Za razliko od prve tekme, ko je v 89. minuti za zmago zadel Payet, je bil tokrat natančen Griezmann. V 90. minuti so domačini dolgo pritiskali, na koncu pa je žoga prišla na desni bok, kjer je do podaje prišel Adil Rami. Ta je na šestercu našel povsem samega Griezmanna, ki je z glavo okroglo usnje tik ob vratnici poslal v mrežo. Albanci so bili povsem potolčeni, vseeno pa so poskušali priti do izenačenja.

A njihov napad se ni obrestoval, v peti minuti sodnikovega podaljška je sledil hiter protinapad, ki ga je z dolgo podajo do Andre-Pierra Gignaca začel Pogba, prvi pa je nekoliko srečno v padcu potisnil žogo do Payeta. Izjemni vezist West Hama se je otresel branilca in nato z diagonalnim strelom postavil končni izid tekme.

Euro 2016, skupina A, 2. kolo:

Francija : Albanija  2:0 (0:0)
Griezmann 90., Payet 95.

Lestvica:
1. Francija         2 2 0 0 4:1  6
2. Švica             2 1 1 0 2:1  4
3. Romunija       2 0 1 1 2:3  1
4. Albanija         2 0 0 2 0:3  0
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.