Tokrat ni pomagal niti Quick

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na sredo gostilo ekipo Minnesota Wild in po kazenskih strelih izgubilo z 1:2. Odločilen gol za goste je prispeval Nino Niederreiter, ki je bil uspešen tudi v rednem delu.
Oglej si celoten članek

Slovenec v dresu Los Angelesa Anže Kopitar je poskusil s štirimi streli na gol, enkrat tudi v kazenskih strelih, a ni bil uspešen. Kralji so se spet morali sprijazniti s porazom, glavni 'krivec' za to pa je bil Nino Niederreiter, ki je najprej izenačil na 1:1 v začetku zadnje tretjine, nato pa je bil uspešen še v četrti seriji kazenskih strelov. Minnesota je vknjižila zmago kljub odsotnosti prvega strelca, Finca Mikka Koiva, ki si je v soboto proti Washingtonu zlomil gleženj.

Za Minnesoto je bila to prva tekma brez Koiva, a je moštvo vseeno vknjižilo tretjo zaporedno zmago; ta niz jim je nazadnje uspel v začetku novembra. Koivo je bil operiran v ponedeljek, na ledenih ploskvah pa ga ne bo najmanj štiri tedne. V vratih gostov se je izkazal Darcy Kuemper, ki je 17 od skupaj 39 obramb zbral v prvi tretjini. To je bil šele njegov tretji nastop v sezoni in skupno peti v NHL.

Edini gol za Los Angeles je v rednem delu tekme dosegel Jaret Stoll, medtem ko je vratar Jonathan Quick v drugem zaporednem nastopu po poškodbi dimelj obranil 16 strelov. Quick je moral zaradi omenjene poškodbe izpustiti kar 24 tekem. Čeprav je bilo tokratno razmerje strelov v veliko korist kraljev pa je bila njihova učinkovitost znova slaba.

"Quick ni imel veliko dela, a je moral obraniti kar nekaj ostrih napadov. Tudi v nasprotnem golu se je vratar zelo izkazal, mi pa nismo izkoristili priložnosti. Ne gre pričakovati, da bodo zvezdniki ekipe zmeraj uspešni. Obramba nam mora v prihodnosti pripraviti še več priložnosti," je po tekmi dejal trener Los Angelesa Darryl Sutter.

Tekma Buffalo Sabres – Carolina Hurricanes je bila zaradi obilnih snežnih padavin v tem predelu ZDA (napovedanih je tudi več kot 60 centimetrov novozapadlega snega) in temperatur pod –20 stopinjami Celzija prestavljena za nedoločen čas.

Liha NHL, izidi:

New Jersey Devils : Philadelphia Flyers 2:3*
Winnipeg Jets : Tampa Bay Lightning 2:4
Edmonton Oilers : St. Louis Blues 2:5
Anaheim Ducks : Boston Bruins 5:2
Toronto Maple Leafs : New York Islanders 3:5
Nashville Predators : San Jose Sharks 3:2
Phoenix Coyotes : Calgary Flames 6:0
Vancouver Canucks : Pittsburgh Penguins 4:5**
Los Angeles Kings : Minnesota Wild 1:2**

* – zmaga po podaljšku
** – zmaga po kazenskih strelih
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.