Tokrat znatno več zanimanja za volitve predsednika Fife

Foto: EPA
Foto: EPA
Po napovedi Seppa Blatterja, da bo odstopil s položaja predsednika Fife, se je začelo zbiranje kandidatur. Medtem ko je imel Blatter na majskih volitvah le enega protikandidata, jih bo na novih volitvah znatno več.
Oglej si celoten članek

Diego Maradona je bil v zadnjih letih eden izmed najbolj srditih Blatterjevih kritikov, napoved Blatterjevega odstopa pa se je pokazala kot odlična priložnost za Maradono, da od besed preide k dejanjem. Njegova napoved je sicer bolj kot ne skrivnostna. Po svetovnih medijih je bombastična novica komajda zaokrožila, ni jo pa sprožil Maradona sam, temveč je prišla iz kroga urugvajskih novinarjev.

Konkretno je Maradona o svojih načrtih za kandidaturo obvestil prijatelja, največjega radijskega reporterja v Južni Ameriki, urugvajskega novinarja in pisca Victorja Huga Moralesa, ki je prek družabnih omrežij sporočil, da mu je Maradona sam povedal, da se bo potegoval za mesto predsednika Fife, in mu naročil, naj o tem pove naprej.

"Da, povedal mi je, da bo kandidiral za predsednika Fife in me pooblastil, da o tem povem naprej," je sporočil Morales v španščini prek svojega Twitter računa. "'Jaz sem kandidat', so bile dejansko besede Maradone, ko mi je odgovoril na moje poizvedovanje glede nominacije za mesto predsednika Fife," je še zapisal sloviti urugvajski reporter, ki je profesionalno spremljal tudi slovitega Argentinca in poročal o njegovem znamenitem "božjem posredovanju" z roko na svetovnem prvenstvu leta 1986. Takrat je 163 cm visoki argentinski zvezdnik preskočil vratarja Petra Shiltona in z roko na vrhu glave žogo boksnil v angleško mrežo, gol ni bil razveljavljen, Diego Armando pa se je vpisal v zgodovino.

Maradona nikoli ni skoparil s kritikami na račun Blatterjeve vladavine, minuli mesec je tako Blatterjevo napoved, da bo odstopil, pospremil z besedami, da je napočil čas za uživanje.

Kandidaturo sta pa napovedala že dva druga nekdanja nogometaša, Brazilec Zico in Portugalec Luis Figo.

Kandidaturo pa so napovedali tudi predsednik nogometne zveze afriške države Liberije Musa Bility, jordanski princ Ali bin al-Hussein, ki je na nedavnih volitvah Fife izgubil proti Blatterju, Nizozemec Michael van Praag, Ahmad al Fahad al Sabah iz Kuvajta in Južnokorejec Chung Mong Joon.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.