Toliko denarja bo Fifa odštela za nadomestila klubom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mednarodna nogometna zveza Fifa bo razdelila približno 215 milijonov evrov klubom, katerih nogometaši bodo zastopali svoje reprezentance na svetovnem prvenstvu v Katarju, ki se bo začelo 20. novembra.
Oglej si celoten članek

Fifa bo po poročanju nemške tiskovne agencije dpa klubom odštela po približno 10.300 evrov za vsakega igralca in vsak dan, ko bo ta z reprezentanco. To velja tako za sam turnir kot tudi za pripravljalno obdobje.

Koliko bo klub lahko zahteval od Fife, bo tako odvisno od tega, koliko igralcev bo klub imel na SP in kako daleč bo njegova reprezentanca prišla. Vsak klub, ki je imel registriranega udeleženca mundiala v zadnjih dveh letih pred SP, bo upravičen do deleža dnevnega izplačila.

Za SP 2018 je iz tega Fifinega programa delež dobilo 416 klubov iz 63 držav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.