Toliko denarja je bolnišnicam namenil zvezdnik Reala

Foto: Epa
Foto: Epa
Član kraljevega kluba se je izkazal.
Oglej si celoten članek

Nogometni zvezdnik madridskega Reala Gareth Bale je domači bolnišnici v Walesu in bolnišnicam v Madridu v luči boja proti novemu koronavirusu skupaj podaril skoraj 1,2 milijona evrov, poročajo tuje agencije.

Valižan se je v posnetku, ki ga je na družabnih omrežjih objavila Cardiffska fundacija za zdravstvo, zahvalil vsem zdravstvenim uslužbencem, ki v težkih časih "žrtvujejo lastno zdravje za pomoč bolnim".

Univerzitetni kliniki v Walesu je Bale podaril znesek v višini 688.000 evrov. "Ta klinika ima v mojem srcu posebno mesto," je dejal 30-letni član madridskega Reala. "Tam sem se rodil, poleg tega so vedno nudili oporo moji družini. Zato bi rada moja družina s to donacijo podprla njih," je še zaključil v nagovoru.

Prenosi na Sport Klub:

ePremier League, od torka do sobote

Digital Swiss, od srede do nedelje

Bale je 500.000 evrov namenil tudi bolnišnicam v Madridu, kjer je doslej covid-19 zahteval več kot 7500 smrtnih žrtev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.