Toliko je napram Domžalam vreden zvezdnik Marseilla

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Domžale so se po porazu na povratni tekmi z Marseillom (3:0) poslovile od Lige Evropa.
Oglej si celoten članek

Slovenski prvoligaš se je v odločilnem krogu kvalifikacij za skupinski del pomeril z nekdanjim evropskim prvakom Marseillom in po remiju na domačem igrišču (1:1) naskakoval zgodovinsko uvrstitev v Ligo Evropa.

Varovanci Simona Rožmana so na gostovanju v Marseillu nudili dostojen odpor favorizirani francoski ekipi, a izgubili s 3:0 in se poslovili od tekmovanja.

Liga Evropa V Marseillu konec domžalske pravljice

"Sanjali smo velike sanje, a se žal niso uresničile. Nasprotniku bi čestital za zasluženo zmago, fantom pa za dobro predstavo in borbenost v tem peklenskem vzdušju. Igrali smo proti evropskemu velikanu, na tem nivoju pa je treba za zmago izkoristiti vsako priložnost. Če bi želeli priti do napredovanja, bi potrebovali popolno tekmo, za njo pa nam je morda zmanjkalo tudi nekaj športne sreče," je za klubsko spletno stran Nkdomzale.si dejal Rožman.

Dvakrat se je med strelce vpisal Valere Germain v 28. oziroma 56. minuti, končni izid pa je v 85. minuti postavil Florian Thauvin. Tudi Domžalčani so si priigrali nekaj priložnosti, ki so na žalost ostale neizkoriščene.

"Imeli smo tri izredne priložnosti, ki bi jih morali izkoristiti. Prvi gol nas je nato presekal, vseeno pa smo se večino časa dobro zoperstavljali tekmecu. Marseille smo prisilili v njihov maksimum, za zmago so morali garati skozi vseh devetdeset minut," je povedal Rožman in osvetlil razkorak med finančno zmogljivostjo obeh klubov.

"Treba je vedeti, da je samo denimo Valere Germain vreden pet letnih proračunov našega kluba. Vsekakor menim, da končni rezultat ni merilo za razmerje kakovosti na igrišču."

Domžalčani bodo svojo pozornost zdaj preusmerili v dogajanje na domačih nogometnih zlenicah. "Pravzaprav se za nas začenja nova zgodba, znova se namreč vračamo v ustaljene tirnice. Čakata nas še dve tekmovanji – ligaško in pokalno, v slednjem denimo branimo naslov najboljšega. Bliža se tudi zaključek prestopnega roka, vsekakor pa je povsem možno, da v september ne bomo vstopili v enaki zasedbi, kot jo imamo sedaj. Pomembno je, da čim bolje odigramo tekmo s Krškim, nato pa si v reprezentančnem premoru napolnimo baterije in začnemo novo zgodbo za naslednji ciklus," je zaključil Rožman.

Tekmo v Marseillu si je ogledala tudi slavna ameriška igralka Pamela Anderson, ki je prišla spodbujat izbranca Adila Ramija. Ta je zaradi poškodbe roke igrišče zapustil v 25. minuti.

Foto: Profimedia pamela anderson

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:27 27. Avgust 2017.

    @..Če se Slovencu kaj zalomi, aktivira mehanizem samoprezira ali samosovraštva !!

  • 19:37 26. Avgust 2017.

    MED VSO TO PLASTIKO, JO ne RAZLOČIŠ

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.