Toliko so za nastope v Ligi prvakov od Uefe prejeli Mariborčani

Foto: epa
Foto: epa
Evropska nogometna zveza (Uefa) je lani klubom, ki so nastopali v Ligi prvakov, razdelila več kot 1,4 milijona evrov. Bogato so bili nagrajeni tudi nogometaši Maribora, ki so za nastop v evropski eliti prejeli 18,444 milijona, je razvidno iz danes objavljenega Uefinega sporočila za javnost.
Oglej si celoten članek

Mariborčani so si že v kvalifikacijah za Ligo prvakov priigrali dva milijona evrov, 12,7 milijona je znašala sama startnina za ligo, z remiji, dvakrat proti moskovskemu Spartaku in enkrat proti španski Sevilli (vse tri tekme so se končale 1:1 op. p.), so si priigrali nov milijon in pol, z naslova trženja pravic pa so prejeli še 2,244 milijona evrov.

Največ so seveda zaslužili pri prvakih, madridskem Realu, kjer je v klubsko blagajno kapnilo 88,654 milijona. Sledijo polfinalist AS Roma (83,802 milijona), poraženec finala FC Liverpool (81,283 milijona), četrtfinalist Juventus Torino (80,057 milijona) in še en polfinalist Bayern München (70,494 milijona).

V Evropski ligi je s 27,779 milijona največ zaslužil londonski Arsenal, ki je obstal v polfinalu. Madridski Atletico s slovenskim vratarjem Janom Oblakom, ki je osvojil to tekmovanje, je prejel še več, a je prvotno nastopal v Ligi prvakov kjer je zaslužil 31,730 milijona, Španci pa so se nato Evropski ligi pridružili v drugem delu, kjer so si do finala priigrali novih 16,127 milijona. Drugi finalist Olympique Marseille je zaslužil 22,966 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.