"Tolkli se bomo za vsak meter igrišča"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Najverjetneje razprodane Stožice bodo v soboto gostile težko pričakovan derbi vodilnih ekip prvenstva med Olimpijo in Mariborom. Ljubljančani imajo pred Mariborčani sedem točk prednosti, kot pravijo v ljubljanskem taboru, si želijo ta izkupiček povečati na deset.
Oglej si celoten članek

Odpovedani derbi, ki bo moral biti na sporedu 24. oktobra, a so ga zaradi begunske krize in s tem pomanjkanja policistov takrat odpovedali, bo v Ljubljani na sporedu to soboto. Kljub stavki policistov, so na ljubljanski upravni enoti vodstvu Olimpije zagotovili, da težav z varovanjem ne bo. Vsi v Olimpiji pa pozivajo k športnemu navijanju.

Dejstvo je, da večni nogometni derbi s sabo prinaša tudi številne strasti, a v ljubljanskem taboru v ospredje dajejo tekmovalni naboj. Kot pravi trener Marijan Pušnik, ima sladke skrbi, saj so z izjemo branilca Nemanje Mitrovića vsi igralci v dobri formi in že nestrpno pričakujejo sobotni obračun z drugouvrščeno ekipo prvenstva.

"To bo čisto drugačna tekma kot je bila v Mariboru, ki je bil takrat v krizi. Zdaj je to spet stari Maribor, ima novega trenerja, je bolj napadalen. Derbi prihaja v prvem času, obe ekipi sta v dobri formi, tudi položaj na lestvici kaže na to, upam, da tri točke ostanejo v Ljubljani," je pred sobotno preizkušnjo dejal Mitrović, ki ima težave z mišico. "Vadil sem po posebnem programu, bomo videli, kako bo. Če bo prehudo, ne bom igral, a imamo v ekipi zame uspešne zamenjave," je še dodal branilec.

Poleg prvega strelca prvenstva Andraža Šporarja, ki se je v zadnjih dneh izkazal v dresu mlade reprezentance, gre Olimpija v tekmo tudi s prvim podajalcem prvenstva Ezekielom Isokenom Hentyjem. "Pred nami je težka tekma, zavedamo se, da bosta šli obe ekipi na zmago. Pričakujem, da bo celotna ekipa igrala na najvišji ravni, borili se bomo na vso moč. Ne želimo namreč izgubiti pred domačimi navijači, igrali bomo kot eno," je dejal Nigerijec v dresu Olimpije.

Stadion bo bržkone razprodan, od 13.500 vstopnic, kolikor jih je bilo na voljo, so jih do srede prodali že preko 10.000. Trener zmajev Pušnik zato poziva k športnemu navijanju, na tribunah bo namreč tudi veliko otrok.

"Na začetku sezone sem dejal, da želim čez čas polne Stožice. To se je zgodilo zelo hitro, tudi največji optimisti na to niso računali. Upam in pozivam obe navijaški skupini k športnemu navijanju, brez pirotehničnih vložkov in petard. Kot veste, sem bil tudi trener Maribora in Viole so super navijači, vrnili so se tudi Green Dragonsi, na tekmi bo ogromno otrok, mamic z otroki, dedkov z vnuki ... Sam kot trener pričakujem zmago svoje ekipe, tolkli se bomo za vsak meter igrišča," je dejal Pušnik.

Ljubljanski strateg ima sladke skrbi z izbiro igralcev za prvo ekipo. "Za Nemanjo bom še videl kako in kaj, ostali so zdravi. Ti bodo igrali. Vesel sem, da smo sedem točk spredaj, ob dobri igri bomo 10 točk spredaj. A evforije ne bo, tako v primeru zmage, kot v primeru poraza. Razumem želje navijačev, a zame bi bila večja katastrofa premagati Maribor, potem pa izgubiti proti Krki. Zadovoljni smo lahko tudi s točko, a nanjo ne bomo igrali, igrali bomo na zmago," je povedal Korošec na ljubljanski klopi.

"Maribor se je zelo dvignil, dosegal zmage v seriji, imajo novega trenerja, ki goji napadalno igro. Lahko presenetijo s pritiskom, kar prej ni bila značilnost. Pričakujem zrelo igro v sredini, dvomim pa, da se bodo nasprotniki brezglavo zaleteli v tekmo, preveč je v igri, da bi tvegali glavo že v prvih minutah. Spoštujemo nasprotnika, so državni prvaki, igrali so v ligi prvakov in evropski ligi, ne govorim, da jih ne moremo premagati, menim, da imajo več težav kot mi," je še dejal Pušnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.