Tomaž Vesel postal predsednik komisije za revizijo in skladnost v Fifi

Foto: Ljubljana 23.12.08, racusko sodisce, Tomaz Vesel, Foto: Dejan Mijovic
Foto: Ljubljana 23.12.08, racusko sodisce, Tomaz Vesel, Foto: Dejan Mijovic
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je za predsednika neodvisne komisije za revizijo in skladnost (Audit and Compliance Committee) imenovala predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela. Mesto predsednika je bilo izpraznjeno, potem, ko je letos maja protestno odstopil Švicar Domenico Scala.
Oglej si celoten članek

Potem, ko je predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel uspešno prestal test integritete, ga je danes na mesto predsednika nadzorne komisije imenoval svet Fife, ki ga vodi predsednik Fife Gianni Infantino, v njem pa sedijo predstavniki vseh konfederacij, poroča STA. 

Soodločanje pri najpomembnejših odločitvah

Gre za najvišjo funkcijo v športu, ki jih je kdajkoli zasedel Slovenec. Vesel bo tako soodločal pri najbolj ključni odločitvah, kot je izbira lokacij za nogometno prvenstvo, prejemkih ključnih oseb v Fifi, sponzorskih pogodbah ... Predlog za njegovo imenovanje je prišel iz evropskih revizijskih krogov, kjer je prepoznan kot ljubitelj nogometa, Vesel pa je pometel s hudo konkurenco kandidatov celo iz različnih kontinentov.

Vesel: S predsednikom Fife imava zelo podobne poglede

Foto: EPA Gianni Infantino "V razgovoru s predsednikom Fife Infantinom sem ugotovil, da mi je njegov pogled na načrtovano sanacijo Fife blizu. Zagotovili so mi tudi neodvisnost delovanja, kar je zame ključnega pomena," pravi Vesel, ki bo s prvimi operativnimi sestanki začel že prihodnji teden. 

Tomaž Vesel je rojen leta 1967 v Ljubljani, diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Kariero je začel na Centru vlade RS za informatiko leta 1997, nato pa bil med letoma 1999 in 2004 član Državne revizijske komisije RS. Konec leta 2003 je bil izvoljen za prvega namestnika predsednika računskega sodišča, funkcijo pa je opravljal med februarjema 2004 in 2013, ko je bil imenovan za vrhovnega državnega revizorja za revidiranje negospodarskih javnih služb.

Ob delu v Sloveniji je zelo dejaven tudi v mednarodnem prostoru kot strokovni svetovalec na področju revizije ter v mednarodnih in evropskih organizacijah revizorjev in računskih sodišč.

Državni zbor ga je na mesto predsednika računskega sodišča imenoval 24. aprila 2013. Na tem mestu z devetletnim mandatom je nasledil Igorja Šoltesa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 23:42 6. Julij 2016.

    sej to je treba it na stadij kot 26,6.1991 in naredit redm ker to se ne bo končalo nikoli, al …

  • 23:37 6. Julij 2016.

    JE NI, no exist such thing like that,. je samo grebatorstvo in pushing system kot je va navadi v teh …

  • 16:43 6. Julij 2016.

    katera funkcija je volonterska????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.