Tomić prvi krvnik Novaka Đokovića

Foto: EPA
Foto: EPA
Avstralski tenisač Bernard Tomić je poskrbel za največje presenečenje reprezentančnega tekmovanja Hopmanov pokal, ki januarja tradicionalno poteka v avstralskem Perthu. Dvajsetletnik je na obračunu Srbije in Avstralije šokiral Novaka Đokovića, vendar so Srbi kljub porazu prvega favorita prišli do zmage.
Oglej si celoten članek

Đoković na neuradnem svetovnem teniškem prvenstvu mešanih ekip v avstralskem Perthu ni upravičil vloge prvega igralca sveta. V boju proti domačinu hrvaško-bošnjaških korenin Bernardu Tomiću je moral priznati poraz. Mlajši Tomić je favoriziranega srbskega igralca ugnal že po dveh nizih s 6:4, 6:4 in v četrtem medsebojnem obračunu prvič zmagal.

"Nisem igral tako, kot znam. Toda vedel sem, da sem v Avstralijo prišel pozno in vedno potrebujem nekaj časa, da se prilagodim. A to ne pomeni, da je bila zmaga podarjena, Bernard je igral odlično in je očitno v izvrstni formi," je dejal srbski zvezdnik ponepričakovanem porazu.

Tomić je tako Avstraliji priigral vodstvo z 1:0. A to ni bilo dovolj, saj je najprej Ana Ivanović v ženskem posamičnem obračunu gladko premagala Ashleigh Barty s 6:2, 6:3 in o skupnem uspehu je odločala igra dvojic. V tej sta Đoković in Ivanovićeva, sicer ne brez težav, saj se je dvoboj končal šele po podaljšanem tretjem nizu s 6:4, 6:7 (8), 10:6, ugnala Tomića in Bartyjevo ter utišala 13.000 domačih navijačev.

Pred tem je Italija v skupini A v današnjem prvem obračunu premagala oslabljeno Nemčijo z 2:1. Tommy Haas je za začetek premagal Andreasa Seppija s 7:6 (3), 7:6 (7), nato je sledil še ženski dvoboj, v katerem je Francesca Schiavone ugnala Tatjano Malek s 3:6, 6:3, 6:3 ter izid izenačila. V dvoboju dvojic je bila uspešnejša italijanska kombinacija Schiavone/Seppi, ki je nemška tekmeca ugnala s 6:4, 7:5.

Dominacija Španije in ZDA

Tekmovanje Hopmanov pokal vsebuje osem reprezentanc, ki so razdeljene v dve skupini. Vsaka ekipa odigra tri tekme, v eno tekmo so všteti obračuna posameznikov in posameznic ter obračun dvojic. V finalu se bosta pomerili najboljši ekipi iz vsake skupine.

Skupina A
Avstralija Z1 P1
Italija Z1 P1
Srbija Z2 P0
Nemčija Z0 P2

Skupina B
Španija Z2 P0
ZDA Z2 P0
Južna Afrika Z0 P2
Francija Z0 P2

Z - zmaga, P - poraz

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.