Tony Dunst z eno nogo že na finalki

Foto: Žurnal24 Tony Dunst je bil danes izjemno dobre volje. (Foto: PokerNews.si)
Z vsakim zaključenim igralnim dnevom so preostali tekmovalci še en korak bližje uvrstitvi na finalno mizo Glavnega turnirja WSOP. Po zaključenem četrtem igralnem dnevu je temu najbližje Tony Dunst.
Oglej si celoten članek

Z vsakim zaključenim igralnim dnem so preostali tekmovalci še en korak bližje uvrstitvi na finalno mizo Glavnega turnirja WSOP in še en korak bližje večmilijonski nagradi ter naslovu svetovnega prvaka. Po zaključenem četrtem igralnem dnevu se zdi, da je trenutno najbližje uvrstitvi na finalko Tony Dunst, ki je današnji dan končal z več kot 1,5 milijona žetoni.

Dunst, čigar spletni nadimek je Bond18, je magično mejo enega milijona žetonov prebil po zmagi v dveh ogromnih zaporednih igrah, nekaj ur preden je sploh počil tako imenovani nagradni mehurček. Prvič je mejo prešel po zmagi nad Isaacom Krantzem, ko je Dunst pred flopom s pozicije SB višal na 13.500 žetonov s , Krantz pa je njegovo stavo z BB izenačil.

Na flopu je Dunst v igro spravil novih 18.000 žetonov, preden je Krantz letvico dvignil na 41.000 žetonov, kar pa Dunsta ni prestrašilo. Turn je nato prinesel , ki ni prinesla nove stave s strani Avstralca. Je pa zato Dunst dokaj hitro izenačil nasprotnikovo stavo, potem ko je ta v igro spravil novih 100.000 žetonov. Za konec je na mizi pristal še , Dunst je še enkrat več čekiral, Krantz pa je oznanil svoj all-in. Tony si je vzel nekaj trenutkov za premislek, a je nato vendarle izenačil nasprotnikov blef in z dvema paroma Krantza olajšal za več kot polovico njegovih žetonov.

Skupaj je danes le sedem igralcev preseglo znamko enega milijona zbranih žetonov, to elitno skupino pa poleg Dunsta sestavljajo tudi asi, kot so Matt Affleck, Phil Galfond, Johnny Chan, Adam Levy, Theo Jorgensen in JP Kelly. Sploh slednji se je le za las uvrstil v to skupino, saj je današnji igralni dan zaključil z natanko 1.000.000 žetonov.

Dobro so se danes znova odrezali tudi vsi predstavniki Mizrachijevega klana, čeprav se na koncu vsem štirim vendarle ni uspelo prebiti v naslednji igralni dan. Eric se je nasprotnikom za mizo upiral ravno dovolj časa, da so se vsi štirje bratje uvrstili med prejemnike nagrad, nato pa hitro podlegel njihovim pritiskom in odletel le nekaj minut za gospodom, ki je predrl mehurček.

Izmed bratov je danes najbolj blestel tihi in manj opazni Danny, ki je dan končal s 437.000 žetoni, medtem ko bo Michael v 5. igralni dan vstopil z nekaj več kot 240 tisoč žetoni. Dolgo časa je bilo sicer videti, kot da bo šel Danny po Ericovih stopinjah, a je malo pred koncem igralnega dneva s na flopu sestavil lestvico, pri tem pa sta njegov all-in izenačila kar 2 nasprotnika in tako potrojila njegovo zbirko žetonov.

V igri za zmago pa tudi po današnjem dnevu še naprej ostajajo tudi številni zvezdniki, kot so Johnny Lodden, Vanessa Selbst, Jason Mercier, Greg DeBora, William Thorson, Matthew Reed, Christian Harder, Jason Sommerville in Scotty Nguyen.

Treba je omeniti, da je danes končno počil "bubble", kar pomeni, da so prvi igralci danes po izpadu prišli do denarnih nagrad (19.263 $, če smo natančni). Zadnji, ki je še ostal brez nagrade, pa je bil Tim McDonald, ki je turnir končal na 748. mestu, da pa Tim dvorane vseeno ni zapuščal slabe volje, so poskrbeli organizatorji na čelu z Jackom Effelom, ki so mu v skladu s tradicijo podarili vstopnico za Glavni turnir WSOP 2011. Kdo ve, morda pa jo bo McDonaldu uspelo unovčiti tako dobro kot lanskoletnemu prejemniku te tolažilne nagrade Kii Hamadaniju, ki se je gladko prebil v jutrišnji dan.

Če je bila Timova izločitev danes med najbolj spremljanimi in poročanimi, pa se pred budnimi očmi naših poročevalcev niso mogli skriti niti izpadi asov, kot so Humberto Brenes, Pieter De Korver, Angel Guillen, Barry Greenstein, Marcin Horecki, Corwin Cole, Robert Varkonyi, Erica Schoenberg, Adam Junglen, Patrick Antonius ter Allen Cunningham.

Današnji dan je na koncu uspelo preživeti 574 tekmovalcev od skupno 1.203, ki so se danes vrnili za mize v upanju, da se jim uspe prebiti vsaj med prejemnike nagrad, saj je za sanje o uvrstitvi na finalko ali celo na končno zmago še veliko prezgodaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.