Tony Parker postal francoski športnik leta

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoski športni časnik L'Equipe je an tradicionalnem izboru razglasil najboljšega športnika Francije preteklega leta. Drugič v kariero so to čast dodelili košarkarju Tonyju Parkerju.
Oglej si celoten članek

Oragnizator igre ekipe San Antionio Spurs je to nagrado osvojil drugič v karieri, prvič ga je ta čast doletela pred desetimi leti. Letošnjo nagrado si je Tony Parker prislužil z odličnimi predstavami v francoskem dresu na evropskem prvenstvu v košarki, ki ga je gostila Slovenija. Francija se je na tem prvenstvu prvič veselila naslova prvaka, Parker pa je bil tudi izbran v najboljšo peterico prvenstva. 

"Tony Parker je brez vsakega dvoma velik šampion in velik športnik, zato sem zelo vesel, da so pri časniku L'Equipe prepoznali vse njegove kvalitete, zaradi katerih je tudi reprezentanca naredila ključno razliko. Je eden redkih športnikov, ki so sposobni šport, v katerem delujejo, pripeljati na najvišjo raven, v tem času je postal tudi ikona košarkarjem in košarkaricam ter velik zgled," je bil zadovoljen predsednik francoske košarkarske reprezentance Jean-Pierre Siutat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.