Top so Rusinje in Brazilke

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Rusinje so v polfinalu SP v odbojki premagale ekipo ZDA s 3:1. Branilke naslova bodo v finalu igrale z Brazilkami, olimpijskimi zmagovalkami, ki so v drugem polfinalu ugnale gostiteljice Japonke s 3:2.
Oglej si celoten članek

Finale bo v nedeljo ob 11.30 po srednjeevropskem času, pred tem pa bo ob 10. uri tekma za tretje mesto. Finale bo v resnici obračun najboljših dveh ekip, saj so Rusinje in Brazilke na tem turnirju še nepremagane. Brazilke so po dveh nizih zaostajale že z 0:2, nato pa sta Sheila Castro (25 točk) in Natalia Pereira (23) vodili svoje soigralke do zmage v naslednjih treh nizih ter si zagotovile finalni nastop. V izenačenem dvoboju je bila pri gostiteljicah najučinkovitejša Jukiko Ebata (29). Japonke so igrale v polfinalu prvič po 28 letih.

Lažje so se do finala prebile Rusinje na čelu z Jekaterino Gamovo (22 točk), točko več pa je dosegla najboljša ameriška igralka Destinee Hooker. "Nisem zadovoljen z današnjo igro svojih varovank. Odločila je psihična in ne tehnična pripravljenost. Uspelo nam je zmagati, kar je najpomembnejše," je dejal trener ruske vrste Vladimir Kuzitkin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.