Topič: "Brez težav proti prvoligašem"

Foto: Boštjan Tacol Robert Pevnik (na fotografiji) je prevzel krmilo skupaj z legendo kluba Ferijem
Predsednik Mure 05 Miroslav Topič je v pogovoru za Žurnal24 povedal, da v Murski Soboti še vedno čakajo na uradno povabilo Nogometne zveze Slovenije. To naj bi v Fazanerijo prišlo še ta teden.
Oglej si celoten članek
Dva ali tri igralce bi še potrebovali. Pogovarjal sem se s trenerjem in rekel je, da se lahko že obstoječi kader z minimalnimi okrepitvami brez težav kosa s prvoligaško konkurenco že v prvi sezoni.
Miroslav Topič, predsednik Mure 05

Po šestih letih v divjini slovenskih nižjih lig se je Mura 05 v letošnji sezoni močno približala povratku med najboljše. Od “obljubljene dežele”, v katero nista hotela niti Aluminij niti Interblock, jo kljub četrtemu mestu na lestvici zdaj loči le še uradno povabilo s strani Nogometne zveze Slovenije.

V prvo ligo s čisto vestjo
Pošto na Fazaneriji pričakujejo do konca tega tedna, kot je za Žurnal24 povedal predsednik kluba Miroslav Topič pa se pri Muraših ne obremenjujejo s tem, kje bodo igrali.

“Uradnih informacij še ni, so le govorice. Temu se nekako prilagajamo, saj zadeve v klubu peljemo tako, kot da gremo v prvo ligo, oziroma da ostanemo v drugi ligi. Pridobivamo sredstva in peljemo neke projekte, tako da smo pripravljeni na oba scenarija,” je povedal Topič.

Infrastruktura naj Prekmurcem ne bi povzročala nikakršnih težav, kljub temu, da njihov hram nogometa še vedno nima reflektorjev. Klub se je nedavno okrepil tudi z novim trenerskim štabom - po epizodah pri Celju, Domžalah, Olimpiji in Rudarju je pred tednom dni na klop sedel Robert Pevnik. Topič pravi:

20 let je bila v letošnji sezoni povprečna starost ekipe Mure. Damjan Ošlaj (34) je eden redkih starost.

“Dva ali tri igralce bi še potrebovali. Pogovarjal sem se s trenerjem in rekel je, da se lahko že obstoječi kader z minimalnimi okrepitvami brez težav kosa s prvoligaško konkurenco že v prvi sezoni.”

Vse se, kot vedno, ustavi pri financah, saj predsednik skupaj s sodelavci še vedno išče sponzorje, ki bi klubu pomagali sanirati nekaj grehov iz preteklosti. “V zadnjih letih je zaradi vseh znanih dogodkov klub izgubil ogromno dobrega imena. To bi bil velik preobrat za celotno regijo,” je še dodal Topič. Mura bo igrala le s čisto vestjo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.