Topovski izstrelek CR7 kronal zmago Reala

Foto: EPA
Foto: EPA
Real Madrid je v 31. kolu španskega prvenstva v gosteh s kar 5:1 odpravil Osasuno. Znova blestel Cristiano Ronaldo z dvema zadetkoma (eden pravi evrogol s 30-metrov) in dvema podajama. Barcelona je dve uri kasneje na Nou Campu z 2:0 odpravil letos izjemni Athletic. Razlika na vrhu lestvice ostaja šest točk.
Oglej si celoten članek

Real se po dveh zaporednih spodrsljajih v španskem prvenstvu očitno znova vrača na stara pota. Galaktiki so v 31. kolu Primere gladko s 5:1 slavili na zelo neugodnem gostovanju pri Osasuni in na vrhu lestvice zadržali prednost šestih točk pred Barcelono. Znova je blestel Cristiano Ronaldo. Svoje pa sta dodala tudi napadalca Gonzalo Higuain in Karim Benzema, kar pred odločilnim delom sezone zagotovo veseli tudi Joseja Mourinha.

Real je vodil še preden se je srečanje dobro začelo, saj je že v sedmi minuti po podaji Ronalda z izjemnim volejem zadel Benzema. Čeprav Osasuna ni bila v podrejenem položaju, je bilo jasno, da bo težko ušla porazu. Prednost gostov je v 37. minuti z enim letošnjih najlepših zadetkov povišal CR 7, ki je s pravim topovskim izstrelkom zadel z okoli 30-metrov. Andres Fernandez je bil brez moči.

Še pred koncem polčasa je zadel tudi Higuain, ki je Fernandeza premagal z lobom. Drugi polčas so bolje začeli domači, ko jim je nekaj upanja z lepim zadetkom v 48. minuti vlil Nino. Ko pa je Ronaldo v 70. minuti s prostega strela zabil še drugič, je bilo jasno, da tri točke odhajajo v Madrid. Gladko zmago je sedem minut kasneje po izjemni podaji Ronalda z leve strani s svojim drugim zadetkom na srečanju potrdil Higuain. Še podatek za nostalgike: Real je zadnjo zmago v Osasuni slavil v sezoni 2007/08, ko je nato tudi osovjil do sedaj zadnji naslov španskega prvaka.

Athletic pošteno namučil Barço

Barcelona je dve uri kasneje gostila Athletic Bilbao, ki v letošnji sezoni predvsem v Evropski ligi igra izjemno. Baski so se tudi na Nou Campu predstavili kot zelo dobra ekipa, toda Katalonci so v tem trenutko vendarle nekoliko kvalitetnejši.

Foto: EPA Iniesta Barcelona Athletic Bilbao Liga BBVA Španija liga prvenstvo Srečanje se je začelo s hitro igro kratkih podaj in veliko tempa. Terensko premoč so imeli domači, ki so povedli v 40. minuti. Takrat je Alexis Sanchez ukradel žogo, podal do Lionela Messija, slednji pa je lepo podaljšal v prazen prostor, kamor je vtekel Andres Iniesta in žogo mimo vratarja pod prečko zabil v mrežo. Zadnje upe Athletica je v 58. minuti z najstrožje kazni (sodnik je zapisal po prekršku nad Cristianom Tellom) pokopal Lionel Messi.

Mou: "Nimam težav s Casillasom"

"Nimam nikakršne zgodovine z Ikerjem Casillasom. Z njim nimam težav," je na petkovi novinarski konferenci pred gostovanjem pri Osasuni razlagal Realov trener José Mourinho. Četrtkovo poročanje časnika Sport o tem, da je Mourinho po sporu z Ikerjem Casillasom celo zahteval prodajo klubske ikone in kapetana, je očitno vsaj deloma resnično, saj dan kasneje tudi madridski mediji ne zanikajo problemov, ki so med špansko-portugalskim dvojcem nastali po povratni tekmi superpokala proti Barceloni.

Takrat se je Casillas za obnašanje realovcev kljub prepovedi Mourinha opravičil reprezentančnima soigralcema Xaviju Hernándezu in Carlesu Puyolu, Portugalca pa so še dodatno razhudili Casillasovi komentarji med treningom in tekmami, kjer kljub nekaj slabšim predstavam odgovornosti za številne zadetke (predvsem iz prekinitev) ni želel prevzeti na lastna pleča. Mourinho se je na novinarski konferenci kljub vsemu na hitro izognil vsem vprašanjem, ki niso bila povezana z Osasuno, je pa zanikal dogovor z Manchester Cityjem.

"Zanikam kakršen koli dogovor (s Cityjem, op. a.). Ni mi potrebno govoriti o temi, o kateri ni nič za povedati. Imam še dveletno pogodbo, zato mi ni potrebno odgovarjati na takšna vprašanja," je dejal Mourinho in za konec še enkrat v nizu napadel novinarje, s katerimi niti Mourinho niti igralci po remiju z Villarrealom niso spregovorili niti besede.

"Prejšnje leto, v polfinalu Lige prvakov, smo šli s srcem v analizo obeh tekem in ste nas 'ubili'. Prav tako v lanski sezoni, v pokalu, smo poskušali in kritizirali sodnika, pa ste vi kritizirali nas. V Villarrealu smo se odločili, da ne bomo govorili. Mislimo, da delamo nekaj pozitivnega, pa nas vseeno kritizirajo. To ni naš problem, ampak vaš."

Villa že vidi luč na koncu predora

Nekaj dobrih novic za Barcelono prihaja tudi z bolnišničnega oddelka. Ibrahim Afellay je bil po težki poškodbi kolena že v ekipi za sredino tekmo z Milanom, povratku na zelenice pa se hitro bliža tudi španski reprezentančni napadalec David Villa, ki si je decembra zlomil nogo na svetovnem klubskem prvenstvu.

"Zelo sem pozitiven, zdaj me čaka še zadnja faza okrevanja, hvala bogu. Trdo sem delal od prvega dne, ko se mi je to zgodilo," je Villa povedal na prireditvi španske nogometne zveze (RFEF). "Zdaj že lahko vidim luč na koncu predora in veselim se, da bom lahko spet užival v nogometu."

Španska liga, 31. kolo:

Racing Santander : Granada 0:1 (0:0)
Siqueira (90/11-m)

Sporting Gijon : Zaragoza 1:2 (0:1)
Eguren (49); Postiga (37), Lafita (90)

Osasuna : Real Madrid 1:5 (0:3)
Nino (48); Benzema (7), Cristiano Ronaldo (37, 70), Higuain (40, 77)
RK: Lamah (90/Osasuna)

Barcelona : Athletic Bilbao 2:0 (1:0)
Iniesta (40), Messi (58/11-m)

Málaga : Real Betis 0:2 (0:2)
Martin (40), Dorado (45)

Atlético Madrid : Getafe 3:0 (1:0)
Salvio (24), Diego (62), Falcao (77)

Valencia : Levante 1:1 (1:0)
Jonas (35); Koné (54)

Real Sociedad : Rayo Vallecano 4:0 (2:0)
Agirretxe (6), Zurutuza (31), Griezmann (51), Vela (53)

Villarreal : Espanyol 0:0

Ponedeljek ob 21.00:
Sevilla – Mallorca

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.