Tornado Paul pustošil po Oklahomi

Foto: EPA
Foto: EPA
Praktično nezgrešljivi Chris Paul je zapravil le dva meta in natresel 32 točk Oklahoma City Thunder na prvi tekmi drugega kroga končnice za veliko uvodno zmago Los Angeles Clippers (122:105). Prva tekma v Indianapolisu Čarovnikom iz prestolnice.
Oglej si celoten članek

Chris Paul je v neverjetnem strelskem večeru zadel prvih osem poskusov za tri točke, kar je bil njegov rekord kariere, tekmo z Oklahoma City Thunder pa je zvezdnik Los Angeles Clippers končal z metom 12/14 in desetimi podajami. Clippersi so tako presenetljivo silovito odpravili Oklahomo na prvi tekmi drugega kroga končnice.

"To je bila le ena od tistih noči. To bo gotovo šlo v moje zgodovinske knjige," je po tekmi dejal Paul. Z zmago je losangeleška ekipa pozabila na težave ob igrišču, kjer je z rasističnimi komentarji v zadnjih dnevih blestel Donald Sterling, ki ga je liga že dosmrtno kaznovala.

Durant: Moramo biti bolj "fizični"

Če so bili Clippersi favoriti proti Golden State Warriors, a jim ob vsem medijskem trušču ni uspelo ohraniti zbranosti in so proti šestim nosilcem slavili šele povsem pri koncu, so se proti Oklahomi, ki je prav tako trpela z Memphis Grizzlies, povsem "razleteli", četudi sta za domače moštvo 29 oziroma 25 točk prispevala Russell Westbrook in Kevin Durant.

Paul je že zgodaj pokazal, da je "vroč". V prvi četrtini je zadel pet trojk in ob premoru so gostje vodili z 39:25. Utrujeni domači košarkarji so bili nemočni ob poletnem napadu modrih, ki so pred vedno bolj prazno dvorano v zadnji četrtini vodili že z 29 točkami. Blake Griffin je prispeval 23 točk, Jamal Crawford pa 17 za poleg izjemne individualne tudi izvrstno ekipno predstavo.

"Z njimi moramo biti bolj 'fizični', moramo poskrbeti, da nas bodo bolje čutili," je tekmo komentiral v končnici neprepoznavni Durant. Oklahoma je računala, da jim bo na pomoč priskočil tudi obrambni specialist Thabo Sefolosha, ki ni igral na zadnjih dveh tekmah, a na razplet tekme praktično ni imel vpliva.

Uživanje Beala razlog za čarovnijo v Indianapolisu

Washington Wizards so v Indianapolisu že v uvodu napovedali, da so v goste k Indiana Pacers, pri katerih so doživeli kar 12 porazov, tokrat prišli po zmago in povedeli z 8:0 in 18:7 ter tik pred koncem prve četrtine celo s 26:12. Gostitelji so nato vzpostavili ravnotežje, tik pred polčasom pa spet popustili. Ko je po odmoru prednost gostov v 25. minuti narasla na 68:52, je vse kazalo, da je zmagovalec znan, so se gostitelji spet prebudili in do konca tretjine z delnim izidom 10:1 občinstvu na tribunah vrnili upanje.

V zadnji četrtini so gostje prednost spet povečali, košarkarji Indiane pa so v končnici poraz omilili. Tik pred koncem je za domače, ki na tekmi nikoli niso vodili, trojko zadel še George Hill. Pri Indiani sta po 18 točk dosegla Hill in George Paul, pri Washingtonu je bil s 25 koši najbolj učinkovit Bradley Beal, kar 14 jih je dosegel v zadnji četrtini, Trevor Ariza jih je dodal 22.

"Star sem 20 let in igram v končnici lige NBA. To je nekaj, o čemer sem vedno sanjal. Zakaj ne bi sprejel izziva in enostavno užival? To je vse, kar počnem – imam veselje," je recept za dobro igro razložil Beal.

Liga NBA, končnica (2. krog), rezultati:

Vzhodna konferenca

Indiana Pacers : Washington Wizards 96:102 /0:1/

Zahodna konferenca

Oklahoma City Thunder : Los Angeles Clippers 105:122 /0:1/

/X:Y/ – v poševnicah je izid v zmagah; igrajo na štiri

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.