Torres: "Igranje v PL te uniči!"

Foto: Žurnal24 Torres se ob dolgotrajnem igranju v angleški ligi po koncu kariere vidi na - ber
Sezona, zaznamovana z mnogimi poškodbami, je Fernanda Torresa pripeljala do razmisleka. Ugotovitev: "Angleška liga je najbolj zahtevna liga na svetu!" Po koncu kariere ti pusti posledice.
Oglej si celoten članek

Igranje v angleški Premier League je zaradi nečloveškega urnika, ki vključuje tudi igranje okrog novega leta in nastopanje na (vsaj) treh frontah naenkrat, največji preizkus za profesionalnega nogometaša. Primat "fizičnosti" med najboljšimi evropskimi ligami ji je zdaj priznal tudi španski napadalec Liverpoola Fernando Torres, ki trenutno okreva po operaciji kolena. Nekdanjega napadalca Atlética Madrida je ponavjlajoča se poškodba omejila na vsega 22 ligaških nastopov v sezoni 2009/10, a kljub temu je za Redse zabil spoštovanja vrednih 18 golov.

V pogovoru za tabloid News of the World je prvi napadalec Španije izrazil bojazen, da bi igranje v angleški ligi lahko resno ogrozilo njegovo zdravje, obenem pa pokazal občudovanje do Stevena Gerrarda in Franka Lamparda, da lahko iz sezone v sezono ostaneta na najvišjem nivoju.

Ne morem si predstavljati v kakšnem stanju bom čez pet ali šest let, če bom še vedno igral tukaj - kaj lahko bi imel težave, ko bom nehal igrati.
Fernando Torres

"Premier League je izjemno težko tekmovanje in vedno sem ga občudoval, tako kot igralce, ki igrajo tam," je dejal Torres. "To je moja tretja sezona in še vedno sem presenečen, ko vidim Gerrarda, (Wayna) Rooneyja in Lamparda, ki so tu že dolgo časa, kako še vedno igrajo na tako visokem nivoju in v tako navdušujočem ritmu. Angleška liga res obrabi igralca."

Kot že rečeno je bil Torres letos žrtev neugodne poškodbe, ki mu je onemogočala redno igranje v dresu Liverpoola, kar je verjetno tudi glavni razlog za mnogo prezgodaj končane sanje o naslovu. Španca pa medtem skrbi, v kakšnem stanju bo njegovo zdravje, če bo v Angliji igral še nekaj let:

"Ne morem si predstavljati v kakšnem stanju bom čez pet ali šest let, če bom še vedno igral tukaj - kaj lahko bi imel težave, ko bom nehal igrati. Fizični nivo igre je višji od vseh ostalih držav," je še dodal Torres. Njegova prihodnost pri Liverpoolu je še vedno pod vprašajem, saj naj bi Manchester City resno "zagrabil" zanj in vodi v dirki za njegov podpis.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.