Tottenham s porazom izgublja stik z vodilnima

Foto: Epa Marcus Rashford
Tottenham v derbiju klonil na 'domači' zelenici.
Oglej si celoten članek

Vratar Manchester Uniteda David De Gea je blestel na Wembleyju, kjer v tej sezoni domače tekme igra Tottenham, ki se sicer še vedno ubada z gradnjo novega stadiona. S pomočjo španskega čuvaja mreže so rdeči vragi tako zabeležili še šesto zmago na šestih tekmah, ki jih je po odslovitvi Joseja Mourinha odvodil začasni trener Ole Gunnaer Solskjaer.

Dvoboj je v zaključku prvega polčasa odločil Marcus Rashford. Mladi Anglež je zadel po izjemni podaji francoskega reprezentančnega vezista Paula Pogbaja, ki je bil pod prejšnjim strategom povsem izgubljen, zdaj pa igra kot prerojen. A prvo ime dvoboja je bil vseeno De Gea, ki je zbral kar 11 obramb. Kar nekajkrat je zaustavil strele Harryja Kana, odlično pa je posredoval tudi ob poizkusih Deleja Allija in Tobyja Alderweirelda.

Premier League Salah odrešil Liverpool, pritisk spet na strani Cityja

Tottenham je s porazom povečal zaostanek za vodilnim dvojcem, njegov boj z Liverpoolom in Manchester Cityjem za naslov angleškega prvaka pa tako postaja vse bolj nemogoča misija. Liverpool ima zdaj že devet točk naskoka pred Tottenhamom, Manchester United pa se je s serijo zmag izenačil z Arsenalom pri 41 točkah.

Manchester City bo v ponedeljek gostil Wolverhampton.

Premier League, 22. kolo, nedeljski tekmi:

Tottenham : Manchester United  0:1 (0:1)
Rashford 44.

Everton : Bournemouth  2:0 (0:0)
Zouma 61., Calvert-Lewin 95.

Lestvica:
1. Liverpool 57
2. Manchester City 50 (-1)
3. Tottenham 48
4. Chelsea 47
5. Arsenal 41
6. Manchester United 41
7. Watford 32
8. Leicester City 31
9. West Ham 31
10. Everton 30
11. Wolverhampton 29 (-1)
12. Bournemouth 27
13. Brighton 26
14. Crystal Palace 22
15. Burnley 21
16. Southampton 19
17. Cardiff City 19
18. Newcastle 18
19. Fulham 14
20. Huddersfield 11

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.