Toyota predstavila dirkalnik za sezono 2008

Foto: Žurnal24 toyota_main
Japonsko moštvo formule 1 Toyota je v Kölnu predstavilo svoj dirkalnik, s katerim bosta v sezoni 2008/09 nastopala Nemec Timo Glock in Italijan Jarno Trulli.
Oglej si celoten članek

Moštvo formule 1 Toyota je kot tretje za Ferrarijem in McLarnom predstavilo dirkalnik, s katerim bo tekmovalo v letošnjem svetovnem prvenstvu formule 1. Toyota si bo v sezoni 2008 poskušala čim več uspehov privoziti z bolidom TF108, ki so ga danes predstavili na evropskem sedežu tovarne v Kölnu.

Toyota že vse od vstopa v formulo 1 leta 2002 v tovarniško moštvo vlaga precej denarja, po ocenah strokovnjakov je proračun ekipe blizu 400 milijonov dolarjev, pravih uspehov pa za zdaj Japonci še niso imeli. V 104 dirkah za SP ni Honda še nikoli zmagala, zato je bil na predstavitvi razumljiv poudarek pričakovanj v novi sezoni. "V formuli 1 smo zato, da zmagujemo, in to bi radi storili čim prej. Naša dirkača bosta merila med redne dobitnike točk, želimo pa si tudi uvrstitev na stopničke," je bil jasen vodja moštvaTadaši Jamašina.

Predstavitve so se udeležili tudi vsi trije dirkači: Italijan Jarno Trulli, nemški novinec Timo Glock in testni voznik, Japonec Kamui Kobajaši. Glock, prvak serije GP2, bo zamenjal povprečnega rojaka Ralfa Schumacherja, za katerega pri Toyoti niso več našli prostora. Novi dirkalnik TF108 ima na novo zasnovano podvozje, izboljšane aerodinamične elemente in vzmetenje ter povsem nov menjalnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.