"Trae Young je novinec leta"

Foto: Profimedia trae young luka dončić
Ameriški košarkarji podprli Američana.
Oglej si celoten članek

Dallas in Atlanta sta na zadnjih tekmah vpisala zmago, prva zvezdnika v obeh moštvih pa sta bila novinca Luka Dončić in Trae Young. Omenjena košarkarja sta zdaj pravzaprav edina kandidata za nagrado rookie of the year. Oba sta bila sicer na večer NBA nabora udeležena v menjavo med kluboma, Sokoli so Dončića Teličkom prepustili še za dodaten, a zaščiten pick na naslednjem draftu, saj so ocenili, da bo Dallas v tej sezoni igral vidnejšo vlogo in tako leta 2019 ne bo izbiral med prvimi na naboru.

Primerjavi se novinca tako ne moreta izogniti, ljubitelji košarke redno polemizirajo o tem, kateri od klubov je opravil boljši posel. V Evropi o tem ni nobenega dvoma, v ZDA, kjer bodo nazadnje tudi odločali o nazivu novinec leta, pa ima lepo podporo tudi Young. Po zadnji predstavi, ko je proti Philadelphiji z zadnjim metom odločil tekmo, skupno pa dosegel 32 točk in 11 asistenc, so se tako hitro oglasili nekateri zvezdniki.

"Novinec leta!" je ob posnetku Youngovega koša tako zapisal košarkar moštva Utah Jazz Donovan Mitchell, sicer drugi v lanskem glasovanju za rookieja leta. Kmalu sta mu pritegnila še član Lakersov Kyle Kuzma, prav tako član najboljše peterke novincev v sezoni 2017/18, in Blake Griffin, ki je naslov najboljšega v tej kategoriji osvojil leta 2011.   

Tokrat sta Dončiću hitro v bran stopila Jusuf Nurkić, center Portlanda, ki je bil v mladinski kategoriji tudi član Zlatoroga iz Laškega, in Bogdan Bogdanović iz Sacramenta. V 'dvoboju' med Youngom in Dončićem slednjemu v prid sicer govorijo tudi skoraj vsi statistični kazalci. Mladi član Atlante sodi tudi med najslabše igralce v obrambi, kar sicer mnogi Američani še vedno očitajo tudi Slovencu.

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:49 26. Marec 2019.

    Normalno, da bodo svojega izbrali. Razen tega imajo že od vekomaj kompleks pred belci in predsodek, da belec ne more …

  • 08:54 26. Marec 2019.

    glupi ego-tripni amerji bojo ziher zbral svojga nigerja za novinca leta...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.