"Tragedija bo, če izgubimo"

Foto: Žurnal24 Pričakovanja so bila visoka in Carlo Ancelotti je skoraj vsa upravičil. (Foto: R
"Tragedija bo, če po desetih mesecih trdega dela, izgubimo zadnjo tekmo," pred zadnjim kolom Premier League razmišlja Carlo Ancelotti, ki ima s Chelseajem točko prednosti pred Manchester Unitedom.
Oglej si celoten članek
Če Chelsea zabije pet golov, bi dosegel sto zadetkov v eni sezoni. Nazadnje je to pred skoraj 50 leti uspelo Tottenhamu. "Potrebujemo le en gol več od Wigana. Rekordni me ne zanimajo," odvrne Carlo Ancelotti.

V nedeljo se končuje letošnja angleška Premier League. Chelsea ima točko prednosti pred Manchester Unitedom. Modri igrajo z Wiganom, ki jih je septembra premagal, rdeči pa s Stokom. Trener Londončanov, Carlo Ancelotti, je že pred zadnjo tekmo strnil vtise o svoji prvi sezoni na Stamford Bridgu. "V vlogi trenerja Chelseja nisem imel posebnih težav. Res je, da je bilo nekaj težkih trenutkov po porazu proti Manchester Cityju in v Ligi prvakov proti Interju, a smo jih hitro preboleli." Ob Premier League lahko Chelsea naslednji vikend osvoji še pokal FA.

Ancelotti trdi, da ljubezenske peripetije Johna Terry s punco nekdanjega soigralca in zakonske težave Ashleyja Cola niso imeli nobenega vpliva na vzdušje v slačilnici. "To niso bile naše težave, ampak njune osebne. Ash in Terry sta jih zadržala za vrati slačilnice. Z njima o tem nisem govoril. Če pa bi ona želela o tem govoriti z mano, bi jima prisluhnil."

Mislim, da bo Roman zelo zadovoljen s to ekipo. Igramo dober nogomet.
Carlo Ancelotti

Da bo pristik na zadnji tekmi velik, se Ancelotti strinja: "Tragedija bo, če po desetih mesecih trdega dela, izgubimo zadnjo tekmo. To bo katastrofa. Ne rečem, da je naša usoda, da postanemo prvaki, a smo res dobro igrali in si naslov zaslužimo." Obtem se italijanski strateg zaveda, da Wigan ni slaba ekipa, pa čeprav je na šele 15. mestu Premier League. "Da bi postali prvaki, bomo morali igrati kot proti Stoku (op. a.: pred nekaj tedni so jih premagali 7:0) in proti Liverpoolu (op. a.: prejšnji vikend so zmagali 2:0). Obdržali smo samozavest in odločenost, da osvojimo prvenstvo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.