Tragedija na tekmi nogometnega velikana

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na tekmi argentinskega nogometnega velikana je navijač s tribune omahnil v smrt.
Oglej si celoten članek

Na tekmi argentinskega državnega prvenstva med moštvoma River Plate in Defensa y Justicia na slovitem stadionu Monumental v Buenos Airesu je navijač omahnil s tribune in na kraju nesreče umrl. Tekmo so v 27. minuti pri izidu 0:0 prekinili.

Natančne okoliščine nesreče še niso znane. Iz moštva River Plate, ki ga vodi trener Martin Demichelis, pa so sporočili, da za nesrečo ni kriva druga oseba. Znano je tudi, da je bil umrli član navijaške skupine domače ekipe in da na stadionu, ki je bil 90-odstotno zaseden, ni bilo nasilja.

Stadion Monumental je največji v Argentini in sprejme kar 83.000 gledalcev. Odgovorni so ga v pol ure spraznili, policija in tožilstvo pa sta sprožila preiskavo.

Argentinska liga je znana kot težavna v smislu izgredov in neredov na stadionih. Pogosta težava so tudi prenapolnjeni stadioni. Od leta 2013 zaradi vsega tega gostujoči navijači ne smejo več na tekme svojih ekip.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.