Tragedija v družini nekdanjega slovenskega košarkarskega selektorja

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Svet je zapustila mati nekdanjega slovenskega košarkarskega selektorja.
Oglej si celoten članek

Družino priznanega košarkarskega strokovnjaka ter trenutno prvega moža Olimpijskega komiteja Srbije Božidarja Malkovića je prizadela velika izguba, saj je nekdanjemu slovenskemu selektorju v torek preminila mati.

Svoje sožalje so mu med prvimi izrekli evropski košarkarski velikani, katere je izjemni srbski strokovnjak treniral tekom svoje bogate kariere.

Maljković sicer velja za enega največjih evropskih košarkarskih trenerjev vseh časov, saj je kar štirikrat osvojil slovito Evroligo, ko je na evropski prestol dvakrat popeljal splitsko Jugoplastiko ter po enkrat Limoges in Panathinaikos.

Slovensko izbrano vrsto je vodil med leti 2011 in 2013 ter z njo dosegel 7. mesto na Eurobasketu v Latviji leta 2011 in 5. mesto na domačem Eurobasketu leta 2013.

Foto: Saša Despot Murić Dragić Maljković Slovenija Italija EuroBasket Stožice Ljubljana Vidmar

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • izy
    10:43 7. Maj 2020.

    Bozidar Maljkovic, letnik 1952, mati letnik? Vsak žal enkrat umre. Tragedija je, če ti otrok umre.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.