Tragedija v Jerezu! Dirkač iz slovite družine preminil v grozljivi nesreči

Foto: Epa
Foto: Epa
Bratranec Mavericka Vinalesa je tragično preminil zaradi posledic padca.
Oglej si celoten članek

Motociklistični svet je danes pretresla novica o smrti komaj 15-letnega obetavnega španskega dirkača Deana Berte Vinalesa, ki je podlegel hudim poškodbam po padcu na preizkušnji svetovnega prvenstva razreda superbike v kategoriji supersport 300 v španskem Jerezu.

Kot je sporočilo vodstvo tekmovanja, se je 15-letnik, bratranec dirkača v razredu motoGP Mavericka Vinalesa, ponesrečil v prvi vožnji današnje dirke, potem ko je bil udeležen v padcu več dirkačev. Pri padcu si je hudo poškodoval glavo in hrbtenico. Kljub hitri zdravniški oskrbi že na mestu nesreče, mlademu dirkaču niso mogli pomagati.

Foto: Epa Dean Berta Vinales

Dean Berta Vinales je letos prvič tekmoval v tem prvenstvu, bil je član moštva, ki je v lasti družine Vinales. Največji uspeh je dosegel s četrtim mestom na eni od dirk v Magny-Coursu, šesti pa je bil v Barceloni.

Zaradi tragičnega dogodka so prireditelji dirke v Jerezu odpovedali preostanek današnjega sporeda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.