Tragedija za Mevljo in Šporarja

Foto: EPA
Foto: EPA
V skupinah A, B, C in D so odigrali tekme četrtega kola elitnega evropskega klubskega tekmovanja. Miha Mevlja in Andraž Šporar sta v izdihljajih tekme ostala brez remija proti renomiranima tekmecema.
Oglej si celoten članek

V skupini A je Basel gostil Paris Saint-Germain in izgubil po golu v sodnikovem dodatku (1:2), Arsenal pa je zmagal po preobratu na gostovanju pri Ludogorcu (2:3). Angleži in Francozi so si že zagotovili napredovanje v osmino finala.

V Baslu so domačini, pri katerih je Andraž Šporar igral od 69. minute, prvi polčas odigrali solidno in si prek Mathiasa Delgada pripravili tudi lepo priložnost. Toda v 43. minuti so po kotu izgubili koncentracijo in dopustili zadetek Blaisa Matuidija. V nadaljevanju so Francozi zapravili nekaj obetavnih situacij za povišanje vodstva, kaznovani pa so bili v 77. minuti, ko je z razdalje zadel Luca Zuffi. V 84. minuti so Švicarji ostali brez pordečelega Sereya Diéja, v 90. minuti pa je po lepem udarcu tri točke Parižanom prinesel Thomas Meunier.

V Sofiji je Ludogorec že po 15 minutah vodil z dvema zadetkoma razlike po golih Jonathana Cafúja in Claudiuja Keșerüja, toda Arsenal je izenačil še pred polčasom po udarcih Granita Xhake in Olivierja Girouda. Odločitev je padla v 88. minuti, ko je za tri točke Londončanov zadel Mesut Özil.

Hamšik za remi, v Lizboni odločili dve enajstmetrovki

Foto: EPA Marek Hamšik Besiktas Napoli

V skupini B je Beşiktaş na domačem igrišču remiziral z Napolijem (1:1), Benfica pa je ugnala kijevski Dinamo (1:0). Italijani in Portugalci imajo sedaj po sedem točk, Turki šest, Ukrajinci pa le eno.

V Carigradu so gledalci videli izenačeno tekmo, obe ekipi sta imeli svoja obdobja dobre igre in svoje priložnosti. Beşiktaş je povedel v 79. minuti po uspešno izvedeni enajstmetrovki Ricarda Quaresme, hitro pa je izenačil Marek Hamšik z natančnim strelom z razdalje.

V Lizboni je Benfica povedla v izdihljajih prvega polčasa po enajstmetrovki Eduarda Salvia. Gostje so imeli v nadaljevanju prav tako na voljo strel z bele točke, a je Ederson ubranil poskus Júniorja Moraesa in ostalo je pri pomembni zmagi Portugalcev.

Odlična tekma na Etihadu

Foto: EPA Ilkay Gundogan Manchester City Barcelona

V skupini C je Pep Guardiola z Manchester Cityjem uspel ugnati svoj bivši klub Barcelono (3:1), Borussia Mönchengladbach pa je doma le remizirala proti Celticu (1:1).

Derbi kola v Manchestru so bolje začeli domači, toda Katalonci so kmalu prevzeli pobudo in v 21. minuti je Neymar potegnil v protinapad in našel Lea Messija za 0:1. Barça je nato dominirala, toda v 39. minuti po napaki na lastni polovici dopustila izenačenje, iz bližine je zabil İlkay Gündoğan. Začetek drugega polčasa je bil v znamenju Angležev in Kevin de Bruyne je nalet kronal v golom s prostega strela, čeprav bi vratar Marc-André ter Stegen lahko posredoval bolje. V odprti tekmi so se priložnosti nato vrstile na obeh straneh, odločilni udarec pa je gostom v 74. minuti zadal Gündoğan, čeprav velja dodati, da je Sergio Agüero v predhodni akciji igral z roko.

V Mönchengladbachu je Borussia po prvem polčasu zasluženo vodila po zadetku Larsa Stindla, četrt ure pred koncem tekme pa je Julian Korb storil prekršek za enajstmetrovko in rdeči karton, z bele točke pa je izid tekme postavil Moussa Dembélé.

Atlético in Bayern že naprej

Foto: EPA Antoine Griezmann Atletico Madrid Rostov

V skupini D je madridski Atlético v sodnikovem dodatku strl odpor Rostova (2:1), Bayern München pa je po preobratu zmagal pri ekipi PSV Eindhoven (1:2). Španci in Nemci so se že uvrstili v osmino finala.

V Madridu, kjer sta Jan Oblak za domače in Miha Mevlja za goste igrala vso tekmo, je Atlético prevladoval in v 29. minuti povedel, ko se je v kazenskem prostoru odlično znašel Antoine Griezmann. Veselje je trajalo le nekaj sekund, saj se je sam pred Oblakom znašel Iranec Sardar Azmoun in lepo zadel. V drugem delu je Atlético pritiskal in v 93. minuti je Griezmann še enkrat udaril in poskrbel za tri točke.

V Eindhovnu so Nizozemci povedli v 14. minuti z zadetkom Santiaga Ariasa, toda po enajstmetrovki Roberta Lewandowskega so Bavarci v 34. minuti izenačili, Poljak pa je v 74. minuti zadel še enkrat in prinesel zmago.

Liga prvakov, 4. kolo:

SKUPINA A:
Basel - Paris SG 1:2 (0:1)
Zuffi 77.; Matuidi 43., Meunier 90.
RK: Dié (Basel) 84.

Ludogorec - Arsenal 2:3 (2:2)
Cafú 12., Keșerü 15.; Xhaka 20., Giroud 42., Özil 88.

LESTVICA:
1. Arsenal 10 točk
2. Paris SG 10
3. Basel 1
4. Ludogorec 1




SKUPINA B:
Beşiktaş - Napoli 1:1 (0:0)
Quaresma 79./11m; Hamšik 82.

Benfica - Dinamo Kijev 1:0 (1:0)
Salvio 45./11m

LESTVICA:
1. Napoli 7 točk
2. Benfica 7
3. Beşiktaş 6
4. Dinamo Kijev 1




SKUPINA C:
Manchester City - Barcelona 3:1 (1:1)
Gündoğan 39., 74., De Bruyne 51.; Messi 21.

Borussia Mönchengladbach - Celtic 1:1 (1:0)
Stindl 32.; Dembélé 75./11m
RK: Korb (Gladbach) 74.

LESTVICA:
1. Barcelona 9 točk
2. Manchester City 7
3. Borussia Mönchengladbach 4
4. Celtic 2




SKUPINA D:
Atlético Madrid - Rostov 2:1 (1:1)
Griezmann 29., 93.; Azmoun 30.

PSV Eindhoven - Bayern München 1:2 (1:1)
Arias 14.; Lewandowski 34./11m, 74.

LESTVICA:
1. Atlético Madrid 12 točk
2. Bayern München 9
3. PSV Eindhoven 1
4. Rostov 1




SKUPINA E (sreda ob 20.45):
Tottenham - Bayer Leverkusen (prenos na KanalA)
AS Monaco - CSKA Moskva (prenos na SK5)

LESTVICA:
1. AS Monaco 5 točk
2. Tottenham 4
3. Bayer Leverkusen 3
4. CSKA Moskva 2




SKUPINA F (sreda ob 20.45):
Borussia Dortmund - Sporting Lizbona (prenos na SK2)
Legia Varšava - Real Madrid (prenos na SK1)

LESTVICA:
1. Borussia Dortmund 7 točk
2. Real Madrid 7
3. Sporting Lizbona 3
4. Legia Varšava 0




SKUPINA G (sreda ob 20.45):
København - Leicester City (prenos na SK6)
Porto - Club Brugge

LESTVICA:
1. Leicester City 9 točk
2. København 4
3. Porto 4
4. Club Brugge 0



SKUPINA H (sreda ob 20.45):
Sevilla - Dinamo Zagreb (prenos na SK4)
Juventus - Lyon (prenos na SK3)

LESTVICA:
1. Juventus 7 točk
2. Sevilla 7
3. Lyon 3
4. Dinamo Zagreb 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.