Tragična izpoved svetovnega prvaka: "Umiram, ni mi pomoči"

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nekdanji svetovni in evropski prvak počasi izgublja bitko z levkemijo.
Oglej si celoten članek

Legendarni nemški skakalec s palico Tim Lobinger je šokiral javnost s tragično izpovedjo, kako dokončno izgublja bitko z rakom krvi. Z levkemijo se namreč bori že od leta 2017, zdaj pa naj bi mu zdravniki pojasnili, da se mu čas izteka.

"Ni mi več pomoči, rak je preagresiven. Februarja so mi zdravniki razkrili, da je smrt blizu. Tako sem imel čas organizirati vse za moj pogreb ter priložnost, da se poslovim od najbližjih. Pogovor z otroci je bil zelo težek. Toda vedeli so, kako hudo je z mano," je 50-letni Lobinger razkril tragično novico za nemški Bild.

Potem ko so mu bolezen odkrili leta 2017, je po petih mesecih terapije z matičnimi celicami uspel premagati to bolezen, a le začasno. Leta 2020 se je vrnila v dosti hujši obliki, tako da je v letu 2022 kar 150 dni preživel v bolnišnici.

"To ni pravo življenje. Življenja vredno živeti se odvija zunaj. Toda vseeno vedno obstajajo načini, da zberete moči in ne izgubite upanja. Vredno se je boriti za vsak dan, ki ga živim in ki ga lahko preživim s svojo družino," je svojo tragično izpoved zaključil Lobinger.

Foto: Profimedia Tim Lobinger

Odlični Nemec je sicer svoj čas veljal za enega najboljših skakalcev s palico na svetu, kar je tudi potrdil z zlatom (dvoransko 2003) in bronom (dvoransko 2006) na svetovnih prvenstvih, medtem ko ima z evropskih prvenstev dva zlata (dvoransko 1998, dvoransko 2002), dva srebra (1998, 2006) in dva brona (2002, dvoransko 2005).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:15 10. Oktober 2022.

    Tud če ne bi pidalbtega "inteligentnega komentarja "... Nikoli ne veš kje te kaj čaka....

  • 10:12 6. Oktober 2022.

    in nisi ne prvi ne zadnji

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.