"Treba bo začeti premagovati Loeba"

Foto: Ford
Foto: Ford
"Povsem sem še v igri za prvaka, a zdaj bo treba začeti premagovati Loeba in Citroena," pred začetkom relija Akropolis napoveduje Mikko Hirvonen, ki pred sedmim relijem sezone 2011 za Sebastianom Loebom zaostaja 13 točk.
Oglej si celoten članek

Sedma od 13 preizkušenj svetovnega prvenstva v reliju (WRC) bo tradicionalni reli Akropolis v Grčiji. Visoke temperature, makadamska proga, veliko prahu, nevarne skale ... to je eden najbolj izzivalnih relijev v sezoni, ki se je po letu dni vrnil na koledar dirk svetovnega prvenstva. Z njim se začenja druga polovica sezone in tako se bo bitka za naslov prvaka zdaj zares razplamtela. V seštevku vodi aktualni prvak Sebastian Loeb (Citroen), ki je po velikem preobratu dobil prejšnji reli v Argentini. Mikko Hirvonen (Ford), ki razen uvodnega relija še ni vozil konstantnega relija na najvišjem nivoju od prvega do zadnjega brzinca, za njim zaostaja 13 točk; Sebastien Ogier (Citroen), letos najhitrejši dirkač, a tudi tisti z največ smole, pa ima že 30 točk zaostanka.

Hirvonen je odločen, da dvigne nivo svojega dirkanja in v Grčiji začne tlakovati temelje za prvi naslov prvaka. "V Argentini nisem bil najboljši. Na asfaltu mi je bilo res težko. Tam smo bili res slabi. V Grčiji se moram spraviti k sebi, najti hitrost in konstantnost," zatrjuje zmagovalec uvodnega relija sezone na Švedskem. "Lahko premagamo Citroena, Jari-Matti Latvala jim je bil zelo blizu že na prejšnjih treh dirkah. Sam sem še povsem v igri za prvaka, a zdaj bo treba začeti premagovati Loeba in Citroena." Finec je leta 2009 dobil reli Akropolis. Na makadamu sicer ni zmagal že od avstralske dirke leta 2009, je pa bil letos trikrat drugi in še nikoli slabši kot četrti.

Skupni seštevek pred relijem Akropolis:

1. Sebastien Loeb (Citroen) 126 točk
2. Mikko Hirvonen (Ford) 113
3. Sebastien Ogier (Citroen) 96
4. Jari-Matti Latvala (Ford) 74
5. Petter Solberg (Solberg Citroen) 61
6. Mats Östberg (Stobard Ford) 48

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.