Trener Arsenala poškodovanega igralca silil nazaj na igrišče

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Mikel Arteta se je znašel na udaru zaradi ogrožanja zdravja vezista Thomasa Parteyja.
Oglej si celoten članek

Arsenal je v 11. krogu angleške Premier League v gosteh izgubil proti Tottenhamu (2:0). Od varovancev Joséja Mourinha, ki zasedajo vrh ligaške razpredelnice, sta se med strelce vpisala Son Heung-Min v 13. oziroma Harry Kane v 45. minuti.

Za razburljiv zaključek prvega dela je poskrbel ganski nogometaš Thomas Partey, ki je zaradi poškodbe stegenske mišice zaigral prvič po 8. novembru. Njegov nastop je bil sicer pod velikim vprašajem, a so mu zdravniki naposled prižgali zeleno luč, čeprav je trener Mikel Arteta pred tekmo s Spursi dejal, da bi se lahko okrevanje zavleklo.

Foto: Epa partey Partey je na zelenici zdržal samo 45 minut, v izdihljajih polčasa pa je ob napadu Arsenala odšepal proti klopi.

V tistem hipu so gostje izgubili žogo, nogometaši Tottenhama pa so krenili v hiter protinapad, pri čemer so s pridom izkoristili prazen prostor ob odsotnosti nekdanjega vezista Atlética.

Trener gostujoče ekipe Arteta je poškodovanega Ganca potisnil nazaj na zelenico, a se je ta ustavil že po nekaj metrih, medtem ko je Kane povišal vodstvo Tottenhama. Parteyja je takoj zatem na igrišču zamenjal Dani Ceballos.

"To je grozna poteza Mikela Artete. Brez izgovorov. Zagotovo je težko gledati odhod poškodovanega igralca, vendar ga ne moreš kar potisniti nazaj v igro. Lahko bi še poslabšal njegovo stanje," so zapisali moderatorji twitter računa EIF.

"Posnetek je v resnici šokanten. Kakšen amaterizem. Partey je poskušal teči, vendar je takoj spet zašepal. Tole bi se lahko slabo končalo," pa je zapisal nek ogorčen navijač Arsenala. "Ne morem verjeti, da je Arteta takole tvegal Parteyja," je dodal nek njegov somišljenik.

Arteta je o incidentu spregovoril na tiskovni konferenci: "Poskušal sem ga potisniti nazaj. Mislim, da se ni dobro zavedal resnosti situacije, ko je zapustil svoj položaj. Verjetno je to storil zaradi hudih bolečin. Vse se je zgodilo zelo hitro. V napadu so bili štirje proti trem. Thomas je hodil proti meni, jaz pa sem ga potisnil nazaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.