Trener Barce bo odpuščen, če nocoj izgubi na derbiju

Foto: Epa bartomeu abidal setien
Vodstvo Barcelone na obisku pri trenerju.
Oglej si celoten članek

Vodstvo Barcelone, predsednik Josep Maria Bartomeu, podpredsednik Javier Bordas, izvršni direktor Oscar Grau in Eric Abidal, so sinoči obiskali trenerja Quiquea Setiena. Po uradni verziji naj bi izrazili podporo prvemu možu na klopi Barce, po trditvah Katalonskega radia, ki so ga povzeli ostali španski mediji, pa je Setien dobil ultimat. V naslednjih dveh tekmah mora osvojiti šest točk, če želi obdržati svoj položaj.

Naloga ne bo lahka, že nocoj se bodo Katalonci pomerili z Atleticom Jana Oblaka. Tretjeuvrščeni Madridčani so v celotni sezoni sicer izgubili le štiri tekme, prejeli pa 23 zadetkov. Drugi dvoboj bo sledil čez pet dni pri Villarrealu, ki je na zadnjih petih dvobojih štirikrat zmagal in enkrat remiziral ter se bori za ligo prvakov.

Katalonski mediji so že objavili ime Setienovega naslednika, če sedanjemu strategu Barcelone ne bo uspelo iztžiti šest točk. Na klop naj bi do konca sezone sedel 45-letni Francisco Javier Garcia Pimienta, ki je v zadnjih 14 letih vodil mlajše selekcije in rezervno ekipo kluba. Pred dvema letoma je osvojil mladinsko ligo prvakov, nato pa je prevzel Barcelono B, ki nastopa v tretji španski ligi. 

Pimienta je otrok kluba. Rojen je v Barceloni, kot igralec je zamenjal lepo število selekcij kluba. V Barcini šoli je vodil kasnejše zvezdnike: Messija, Fabregasa, Piquea, Sergia Roberta, Rafinho, Thiaga, Bartro, Munirja, Aleno, Fatija...

Barcelona je po pavzi zaradi koronavirusa zapravila prednost pred madridskim Realom, ki ima šest krogov pred koncem zdaj dve točki naskoka na lestvici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.