Modrić dražil Piquéja, trener Barcelone izgubil živce pred kamero

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po velikem derbiju španskega prvenstva so bili v katalonskem taboru razburjeni.
Oglej si celoten članek

V soboto zvečer je Real Madrid na stadionu Alfredo di Stéfano premagal večno tekmico Barcelono (2:1), se na lestvici prebil pred njo in obenem zaostril boj za naslov prvaka, v katerem je poleg omenjenih klubov še Atlético Madrid.

El Clasico Real z zmago proti Barceloni skočil na vrh lestvice

Madrid je po prvem polčasu z zadetkoma Karima Benzemaja in Tonija Kroosa vodil z 2:0 in še nekajkrat ogrozil vrata gostov, Barcelona pa se je prebudila v drugem delu. Po znižanju na 2:1 z golom Óscarja Mingueze so Katalonci pritisnili in v 83. minuti zahtevali enajstmetrovko.

Takrat je Martin Braithwaite padel ob Ferlandu Mendyju, potem ko se ga je slednji dotaknil z roko. Danec je želel izsiliti najstrožjo kazen, a glavni sodnik Jesús Gil Manzano se ni oglasil, prav tako so kontakt kot neustrezen za enajstmetrovko videli v sobi za VAR.

Po tekmi so bili v taboru poražencev razumljivo razjarjeni. Branilec Gerard Piqué, ki je srečanje sicer spremljal s klopi, je takoj po obračunu stopil na zelenico in gnjavil sodnika. Domači vezist Luka Modrić mu je ob tem v smehu zabrusil: "A boš zdaj znorel? Pa kaj bi ti še rad?"

Po tekmi je bil zelo jezen tudi trener Barcelone Ronald Koeman, saj je izgubil še drugi "Clásico" kot šef katalonskega ponosa. Takoj po obračunu je v izjavi za postajo Movistar Gol, eno od lastnic televizijskih pravic za La Ligo, kritiziral sodnika.

"Enajstmetrovka je bila čista. To je videl ves svet," je bentil Koeman, a vendarle priznal, da njegovo moštvo v prvem polčasu ni igralo dovolj dobro.

Nizozemec je sodnika obtožil različnih nečednosti, nato pa vprašal sodelujočega novinarja, kaj si misli o sporni situaciji v kazenskem prostoru Madrida. Ko je predstavnik sedme sile hotel ostati nevtralen, kot se tudi spodobi, je Koeman jezno odkorakal iz kadra in ob tem občinstvu podelil še vulgarno gesto.

Osem kol pred koncem španske La Lige imajo trinajstkratni evropski prvaki točko naskoka pred ekipo s stadiona Camp Nou.

Vesela novica Noro naključje v družini Griezmann

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.