Trener Clevelanda odstopil s položaja

Foto: Epa John Beilein
Vodstvo košarkarske franšize iz zvezne države Ohio je odstop sprejelo.
Oglej si celoten članek

Ameriški košarkarski strokovnjak John Beilein ni več trener Cleveland Cavaliers v severnoameriški ligi NBA, potem ko je odstopil s položaja, je sporočilo moštvo iz Ohia v izjavi za javnost. Konjenike bo v nadaljevanju sezone vodil J. B. Bickerstaff.

Beilein je mesto glavnega trenerja prevzel 13. maja 2019 po 12 letih vodenja ekipe z Univerze Michigan v ligi NCAA, ki jo je v letih 2013 in 2018 popeljal tudi na zaključni turnir četverice.

V letošnji sezoni je Cleveland, ki je še vedno v obdobju popolne prenove po odhodu LeBrona Jamesa poleti 2018, na 54 tekmah slavil le 14-krat in zaseda zadnje mesto vzhodne konference.

Cavaliers so enkrat v svoji 50-letni zgodovini osvojili naslov prvaka v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, in sicer leta 2016, ko so v finalu na krilih Jamesa in Kyrieja Irvinga premagali moštvo Golden State Warriors.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.