"Trener K" na klopi ZDA v Riu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sloviti ameriški košarkarski strokovnjak Mike Krzyzewski bo vodil moško reprezentanco ZDA na poletnih olimpijskih igrah v brazilskem Rio de Janeiru, so danes sporočili iz ameriške košarkarske zveze.
Oglej si celoten članek

Trener moštva Duke v ameriški univerzitetni ligi NCAA Mike Krzyzewski je bil ameriški selektor tudi na zmagovitih OI v Pekingu 2008 in Londonu 2012.

Šestinšestdesetletni Krzyzewski je ameriške košarkarje prevzel leta 2005, leto po tem, ko so na olimpijskih igrah v Atenah leta 2004 osvojili odličje bronastega leska, v tem času pa je dosegel 62 zmag - od tega kar 50. zaporednih - ter doživel zgolj en poraz. "Coach K" bo vodil ZDA tudi na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Španiji.

Ob tem kaže omeniti, da je Duke pod njegovim vodstvom kar štirikrat osvojil prvenstvo NCAA in enajstkrat nastopil na zaključnem turnirju četverice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.