Trener LA Lakers napadel igralce

Foto: EPA
Foto: EPA
Neprepričljiva igra košarkarjev Los Angeles Lakers je načela živce trenerju Mikeu D'Antoniju, ki ni mogel skriti razočaranja nad nedavnimi predstavami svojih varovancev. Jezerniki iz mesta angelov so po porazu proti Phoenix Suns izgubili še proti Washington Wizards, čeprav so v prvem polčasu vodili že za 18 točk.
Oglej si celoten članek

Kriza Los Angeles Lakers se kljub občasnim svetlim trenutkom nadaljuje. Jezerniki so po porazu proti Phoenixu, kjer je z dvojnim dvojčkom zablestel Goran Dragić, pokleknili tudi pred čarovniki iz Washingtona, kar je dodobra razjezilo trenerja Mikea D'Antonija. ''Ekipa je dobra, ampak mentalno ne zmore igrati vsake tekme na najvišjem nivoju. Pred odhodom na igrišče damo roke skupaj, kar ste verjetno opazili tudi sami, in zavpijemo 'prvenstvo'. To je smešno. Prvenstvo? Verjetno se šalite. Nihče ne razume, kako pomembno je zadržati žogo v napadu ali obrambi. Na igrišče morajo vedno stopiti odločeni, da pokažejo, da so dobra ekipa, do takrat pa slepimo sami sebe. In to v tem trenutku tudi počnemo,'' se je jezil D'Antoni, ki je svojim varovancem zameril, da so zapravili kar 18 točk prednosti.

Foto: EPA mike d'antoni Še bolj zastrašujoč pa je podatek, da so Lakersi zadnji dve tekmi izgubili proti ekipama, ki nimata nobenih realnih možnosti za uvrstitev v končnico. ''Razlage ni. Vsakič, ko povedemo za 18 točk, začnemo delati napake. Kot 'no, dobri smo, sedaj nam ni več treba igrati'. Če tega ne bomo spremenili, se ne bomo uvrstili v končnivo, če pa se, pa nas bodo odpihnili z igrišča,'' je dodal ameriški trener.

Lakersi se trenutno nahajajo na osmem mestu zahodne konference in imajo s tekmo več dve zmagi prednosti pred Utah Jazz. ''Človek bi mislil, da bodo slej ko prej dojeli sporočilo, ampak ne. Takoj, ko dobimo nekaj prednosti, so vsi 'oh, saj vodimo Utah za tekmo. Smo že v končnici, saj imamo zmago več','' je o mentaliteti svojih varovancev sarkastično pripomnil D'Antoni.

Lakersi so izgubili tri od zadnjih petih tekem in bodo naslednje štiri obračune odigrali na gostovanju. ''Zmagati moramo vse. Lahko me presenetijo, o tem ni dvoma. Samo prižgati se morajo,'' je zaključil D'Antoni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.