Trener Miamija besen zaradi protislovij v zvezi s covidom-19

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji trener Gorana Dragića je vodstvo lige NBA pozval k ponovnemu premisleku glede zdravstvenega protokola za omejevanje širjenja okužbe s covidom-19.
Oglej si celoten članek

Košarkarska ekipa Miami Heat naslednjih nekaj dni ne bo mogla računati na Caleba Martina, potem ko je bil ta pozitiven na covid-19. Ameriški krilni center, ki je prejšnji teden odigral tekmo kariere proti branilcen naslova Milwaukee Bucks, katerim je ob zmagi vročice nasul 28 točk, se je zaradi pozitivnega vzorca znašel v protikovidnem protokolu lige, čeprav je potek okužbe pri njem asimptomatski.

Trener Erik Spoelstra je ob izgubi trenutno enega najbolj razpoloženih igralcev v moštvu kritiziral obstoječi protokol lige NBA in poudaril, da bi morali podrobneje razdelati pravila ravnanja za individualne primere in okoliščine, namesto da moštva slepo sledijo splošnemu modelu za omejevanje širjenja okužbe, po katerem so vsi pozitivni košarkarji vrženi v isti koš.

Namignil je še, da bi morali precepljene in asimptomatske igralce obravnavati na enak način kot nekoga, ki se je okužil z gripo.

Foto: Epa erik spoelstra

"Mislim, da moramo vsi skupaj ugotoviti, kako se bomo tega lotili," je ob trenutnem porastu okužb med NBA košarkarji komentiral Spoelstra. "Ali igralci izpuščajo tekme, ker so simpomatski? Ali so morda asimptomatski? Ali so vsi cepljeni s poživitvenim odmerkom? Zakaj bi bili odsotni dlje, kot če bi se na primer okužili z gripo? Mislim, da so nekatera pravila kontradiktorna. Če se gremo lov in z uvajanjem dodatnih testiranj iščemo določene reči, jih bomo verjetno tudi našli," je bil kritičen trener vročice.

Glede na to, da se Martin počuti dobro, njegova forma pa je bila v zadnjih tednih v strmem vzponu, je desetdnevni premor zanj - milo rečeno - nedobrodošel. "Razočaran je bil. Fant je pravkar odigral najboljšo tekmo v karieri. Pripravljen je bil na sobotni obračun. In čutil je, da bi lahko igral. Razumem njegovo razočaranje. Žal mi je zanj. To so izredni časi. A to, da morajo asimptomatski igralci počivati... ne vem, če je to pravi način. Ti igralci izgubijo dva tedna ali deset dni, brez možnosti, da bi se temu izognili," je sklenil Spoelstra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.