Trener Serene Williams napadel Đokovića

Foto: Epa
Foto: Epa
Serenin trener je dal jasno vedeti, da ne verjame besedam Novaka Đokovića.
Oglej si celoten članek

Poškodbe so sestavni del športa in neredko se pojavijo ob najbolj neprimernem trenutku. Kot recimo na vašem najljubšem teniškem turnirju, na katerega vstopate kot 8-kratni prvak in veliki favorit. Prav v takšni nočni mori se je namreč znašel prvi lopar sveta, Srb Novak Đoković.

Izjemni Srb tekom "svojega" Australian Opena bije veliko borbo s poškodbo mišice. Zaenkrat njun medsebojni dvoboj pripada Đokoviću, ki kljub bolečinam še vedno zmaguje in napreduje iz kroga v krog. Navadni ljudje bi večinoma že obupali, a vendarle se gre za Grand Slam turnir in Novak se ne misli predati brez boja.

Foto: Epa Novak Đoković

Toda Đoković, ki že tako ima v svetu tenisa lepo število sovražnikov, si na ta način ne ustvarja novih prijateljstev. Taylor Fritz, katerega je premagal v tretjem kolu, je tako Srba obtožil, da se zgolj pretvarja ter da je vse skupaj del njegovih psiholoških igric.

Dvomi o Đokovićevi poškodbi pa so se še povečali, potem ko sprva sploh ni bilo jasno, ali bo lahko zaigral proti Milošu Raoniću, na koncu pa je Kanadčana celo premagal (7-6 (4), 4-6, 6-1, 6-4).

"To je bila odlična borba Novaka z zelo dobrim Raonićem. Izgledal je odlično, glede na to da naj bi ga mučila poškodba. Ne pravim, da ni poškodovan, verjetno je kaj narobe, toda to ni niti podobno raztrgani mišici, če se lahko tako premika in tako udarja," je v Đokovićevo stanje podvomil sloviti trener Serene Williams, Patrick Mouratoglou.

Foto: Epa Patrick Mouratoglou

Aktualni trener Williamsove, Stefanosa Tsitsipasa ter Coco Gauff tako ni niti prvi, niti zadnji, ki je podvomil v resnost Đokovićeve poškodbe ter posumil, da je vse skupaj le del psiholoških igric.

"Mnogi igralci so radi 'malce poškodovani', saj to zmanjšuje pritisk rezultata. Toda če govorimo o pravih šampionih, oni nikoli ne bežijo pred pritiskom, temveč ga sprejmejo in so naučeni se spoprijeti z njim," je še nekaj strupenih puščic proti Đokoviću usmeril Mouratoglou.

Toda naj bo poškodovan, ali ne, Đoković se je prebil že do četrtfinala, kjer bo resnost njegove poškodbe naletela na pravi test, izjemnega Nemca Alexandra Zvereva. Njun dvoboj bo še najbolj osvetlil resnost Novakove poškodbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:47 16. Februar 2021.

    Profesionalni športniki imajo itak vsak po nekaj slabo saniranih poškodb.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.