Trener slovenskih korenin toži eno največjih športnih lig na svetu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Trener ameriškega nogometa Jon Gruden vodstvo lige NFL obtožuje šikaniranja v "sovjetskem stilu".
Oglej si celoten članek

Mesec dni po odstopu s položaja se je trener slovenskih korenin v ligi ameriškega nogometa NFL Jon Gruden odločil, da toži vodstvo tekmovanja.

Gruden je nazadnje vodil ekipo Las Vegas Raiders in moral odstopiti zaradi domnevnih rasističnih in homofobnih izjav. Zdaj toži ligo zaradi nedovoljenega pregleda privatne korespondence.

Gruden in njegov odvetnik trdita, da so mu korespondenco pregledovali z namenom, da mu škodijo in ga spravijo ob službo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Podrobnosti NFL zvezdnik formalno obtožen, grozi mu 50 let zapora

Oseminpetdesetletni trener je prepričan, da gre za načrtno blatenje in onemogočanje v "sovjetskem stilu". Zaradi vsega tega je izgubil tudi pogodbe s sponzorji in svojo vlogo v video igri NFL.

V NFL odgovarjajo, da so vsi ti očitki popolnoma neutemeljeni in da se bodo odločno zoperstavili vsem tem trditvam.

V oktobru je več medijev poročalo, da je imel Gruden v obdobju med 2011 in 2018 v svojem dopisovanju preko elektronske pošte večkrat seksistične, rasistične in homofobne pripombe. Vse te novice so mediji izluščili iz sklopa 650.000 elektronskih pošt, ki jih je vodstvo lige zbralo pri preiskavi delovne skupine pri Washington Football Team.

Gruden, ki je leta 2003 s Tampa Bay Buccaneers osvoji super-bowl, je nato zaradi vseh pritiskov odstopil kot trener, čeprav je imel z ekipo desetletno pogodbo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.