Trening pri 36°C, Irci prišli z avtobusom

Foto: Boštjan Tacol olimpija trening bohemians 2011 Foto: Boštjan Tacol olimpija trening bohemians 2011 Foto: Boštjan Tacol olimpija trening bohemians 2011 Foto: Boštjan Tacol olimpija trening bohemians 2011 Foto: Boštjan Tacol olimpija trening bohemians 2011 Foto: Boštjan Tacol olimpija trening bohemians 2011 Foto: Boštjan Tacol olimpija trening bohemians 2011 Foto: Boštjan Tacol olimpija trening bohemians 2011 Foto: Boštjan Tacol olimpija trening bohemians 2011 Foto: Boštjan Tacol olimpija trening bohemians 2011 Foto: Boštjan Tacol olimpija trening bohemians 2011 Foto: Boštjan Tacol olimpija trening bohemians 2011 Foto: Boštjan Tacol olimpija trening bohemians 2011 Foto: Boštjan Tacol olimpija trening bohemians 2011 Foto: Boštjan Tacol olimpija trening bohemians 2011 Foto: Boštjan Tacol olimpija trening bohemians 2011 Foto: Boštjan Tacol olimpija trening bohemians 2011
Nogometaši Olimpije Ljubljane so na enega najbolj vročih dni v letu opravili z uradnim treningom pred tekmo proti irskemu Bohemiansu. Gostje imajo pred prvo tekmo 2. kola kvalifikacij za Evropsko ligo kar nekaj težav, saj o Ljubljančanih ne vedo veliko, v slovensko prestolnico pa so prispeli šele okrog četrte ure zjutraj. Iz Münchna so se po letu iz Dublina odpravili kar z avtobusom. V galeriji najdete utrinke s sredinega treninga Olimpije.
Oglej si celoten članek

Evropski vrvež se po zmagi Olimpije Ljubljane nad Širokim Brijegom še ni dobro polegel, toda zmaji morajo predstavo ponoviti že v četrtek, vsega sedem dni kasneje. Osem let po Shelbournu se v Ljubljano vrača še en irski prvoligaš – Bohemians , ki ga vodi Pat Fenlon. Fenlon je leta 2003 izgubil obe tekmi s takratno KD Olimpijo (1:0, 2:3), za katero je obe tekmi odigral zdajšnji trener Dušan Kosič.

"To bo za nas težka tekma," je iz Dublina sporočil Fenlon. "Zadnjič, ko smo šli tja (v Ljubljano, op. a.), se spomnim, da je bilo precej toplo. Najbolj pomembno je, da smo v gosteh in moramo se potruditi in ohraniti možnosti pred domačo tekmo, priti domov in, upajmo, pripeljati spodobno število navijačev, potem pa bomo videli, če lahko gremo naprej." Razen potovalnih težav je imel Fenlon probleme tudi z zbiranjem informacij o Olimpiji, pri čemer so mu baje pomagali celo škotski in angleški kolegi. Še pred nekaj dnevi je celo tožil, da je dobil zgolj DVD zadnje ligaške tekme Olimpije, katastrofalne predstave proti Triglavu (1:3), tekmo s Širokim pa so irski ogledniki izpustili.


"Nam se je dogajalo, da smo tekme, ki so pomembne, zelo dobro odigrali, na drugih pa smo izgledali tako kot proti Triglavu, po katerem smo morali še dva meseca poslušati o tem, kako smo tekmo prodali in ne vem kaj,"
je novinarjem v torek razlagal Kosič. "Vse to je bila mogoče tudi dobra šola za nas, da zdaj fantje vedo, da je treba vsako tekmo z vsakim nasprotnikom jemati maksimalno. Mi nismo v situaciji, da bi kogarkoli podcenjevali. Zdaj smo že dovolj zreli in mislim, da tudi odgovorni, da bomo svoje delo opravili tako, kot od nas zahteva in pričakuje tudi javnost. Fantje so samozavestni, tudi vedno bolj pa se zavedajo, da si v tekmah na tem nivoju ne smejo dovoljevati napak, ker so jih nasprotniki sposobni kaznovati. Iz treninga v trening delamo na tem in tudi fantje to dojemajo, vedno bolj so samozavestni, saj igramo nogomet, ki je lahko tudi tvegan in tega se zavedajo. Mislim, da bodo tudi na tej tekmi taki, kot morajo biti."

Olimpija bo imela zaradi dodatnih treh tekem suspenza Adnanu Bešiću (zaradi izključitve proti Širokemu) spet na voljo le enega napadalca. To bo zadnja okrepitev Dragan Čadikovski, ki sicer ima pravico nastopa, a ga Kosič zaradi nekaj slabše pripravljenosti verjetno ne bo poslal v igro že od začetka. Zaradi dveh rumenih kartonov s prvih tekem jutri ne bo smel igrati levi bočni branilec Erik Salkić. Takoj po koncu tekme se športni direktor Milenko Ačimović in direktor kluba Sanel Konjević odpravljata v Nyon, kjer bo v petek na vrsti žreb tretjega kola kvalifikacij. Stožice bi ob morebitni zmagi nad Bohemiansom lahko gostile prvega velikana, saj bodo ob kroglici Olimpije plesali tudi klubi, kot so Atlético Madrid, Fulham, Stoke City, Palermo in Crvena Zvezda.

Kvalifikacije za Evropsko ligo, 2. kolo, prva tekma:

Četrtek, ob 20.00:
Olimpija Ljubljana – Bohemians

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.