Treningi španske "B-ekipe" za 10 €

Foto: EPA
Foto: EPA
Za ogled treningov španske nogometne reprezentance bodo morali navijači v avstrijskem Schrunsu odšteti po deset evrov, so v petek sporočili lokalni turistični delavci iz mesteca na skrajnem zahodu države. Branilci naslova evropskih in svetovnih prvakov se bodo tam pripravljali na začetek evropskega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Deset evrov bodo morali navijači Španije in naključni radovedneži odšteti kljub temu, da v alpski vasici Schruns ne bo nogometašev Barcelone, Chelseaja in Athletica Bilbaa, ki jih je selektor Vicente del Bosque izpustil z zadnjega seznama. Vse omenjene nogometaše namreč čakata še tekmi v finalu španskega pokala in Lige prvakov.

"Žal nam je za številne navijače," je ob objavi novice, da Špancem ne bodo pripravili posebnega sprejema, ki bi vključeval festival španske glasbe, dejal direktor turističnega oddelka Manuel Bitschnau. Španci bodo v Schrunsu opravili pet treningov, ki bodo odprti za javnost, v sosednji Švici pa bodo odigrali tudi pripravljalni tekmi s Srbijo in Južno Korejo.

Kljub odsotnosti zvezdnikov omenjenih treh ekip, ki vključujejo Xavija Hernándeza, Andrésa Iniesto, Gerarda Piquéja, Fernanda Llorenteja in Fernanda Torresa, si bodo lahko gledalci v Schrunsu v živo denimo ogledali treninge Realovih zvezdnikov Ikerja Casillasa, Xabija Alonsa in Sergia Ramosa.

Za javnost odprti treningi pa niso nedolžni. Polom Brazilcev na svetovnem prvenstvu leta 2006 naj bi bili deloma rezultat pretirane medijske pozornosti, saj so na njihove priprave v Švici drle trume navijačev, ki so z zabavami in ostalimi aktivnostmi kvarili mir v taboru takratnih branilcev naslova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.