Tretja smrt v manj kot dveh tednih, tokrat 20-letnik

Foto: Profimedia žoga nogomet
Nogometni svet je pretresla nova tragedija.
Oglej si celoten članek

Norveška je zavito v črno. V 21. letu je za posledicami akutne okužbe umrl Adrian Lillebekk Ovlien, mladi nogometaš drugoligaša Kongsvinger.

20-letnik je tretja smrtna žrtev iz nogometnega sveta v manj kot 14 dneh, potem ko sta športno javnost nedavno pretresli smrti 31-letnega Davideja Astorija in 18-letnega Thomasa Rodrigueza.

Italija žaluje Nenadna smrt italijanskega reprezentanta

Lillebekk je veljal za obetavnega norveškega nogometaša. Igral je na položaju branilca v klubu Kongsvinger in v 114 tekmah dosegel pet golov. Uspešno je napredoval skozi vse selekcije norveške izbrane vrste, nato pa je včeraj nenadoma umrl za posledicami skrivnostne okužbe.

"Adriana Lillebekka Ovliena smo danes prepeljali v bolnišvico v Ullevålu. Umrl je za posledicami akutne okužbe. Naše misli so z njegovo družino in bližnjimi," je sporočil klub.

Tragedija Ponoči umrl še en nogometaš, tokrat 18-letnik

"Ne morem vam povedati ničesar drugega kot to, da se je akutna okužba razširila v krvni obtok. Zelo nam je težko. Ne glede na to, kaj je botrovalo temu, je smrt 20-letnika velika tragedija," je za norveško TV2 povedal odvetnik Åge Henning Andersen.

Oglasil se je tudi tiskovni predstavnik norveške nogometne zveze Yngve Haavik, ki je dejal: "To je tragično. Mladenič je imel pred seboj celo življenje. Moje misli so z njegovo družino in vsemi v klubu. To je žalosten dan za norveški nogomet."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.