Tretjo etapo zaznamovali Francozi

Foto: Žurnal24 Samuel Dumoulin je dosegel prvo etapno zmago na večdnevni kolesarski dirki.
Ravninsko tretjo etapo je odločil sprint, ki ga je dobil domačin Samuel Dumoulin. Drug domačin Romain Feillu je etapo končal na tretjem mestu in prevzel rumeno majico vodilnega.
Oglej si celoten članek
 

Dirka po Franciji, 3. etapa

1. S. Dumoulin (FRA, Cofidis) 5:05,27
2. W. Frischkorn (ZDA, Garmin Chipotle) isti čas
3. R. Feillu (FRA, Agritubel)
51. T. Valjavec (SLO, AG2R) +2,03

Kolesarji so po Franciji na kar 208 kilometrih tekmovali od Saint-Mala do Nantesa . Pretežno ravninska etapa je spet napovedovala, da se bodo za dnevno zmago udarili sprinterji. Scenarij se je uresničil, do svoje prve etapne zmage na največji večdnevni kolesarski dirki na svetu pa je prišel Samuel Dumoulin , ki je bil po nekaj več kot kilometru trdega dela v samem zaključku etape v zadnjih 300 metrih nepremagljiv. "Zmeraj sem sanjal o etapni zmagi na dirki po Franciji. Dobro sem se počutil, tako kot se že vse leto, in zmaga se mi je nasmehnila," je vesel v cilju razložil drobni Francoz, ki je leta 2004 na dirki predčasno odstopil, potem ko se je zaletel v psa. Na zmagovalnem odru mu je tokrat slavo za hip odvzel nepovabljeni obiskovalec, vendar so ga prireditelji hitro spravili iz soja žarometov in bliskavic.

Romain Feillu
, ki je bil tokrat tretji, se je na čelo prebil iz ozadja, a mu je nato na koncu zmanjkalo moči, saj se je pred njega poleg rojaka prebil še Američan William Frischkorn . Kljub temu je Feillu lahko nadvse zadovoljen, saj je s tem tretjim mestom pri svojih rosnih 24 letih že oblekel rumeno majico vodilnega. Edini Slovenec na dirki Tadej Valjavec je bil danes 51., za zmagovalcem pa je v cilj prispel z glavnino, ki je zaostala malo čez dve minuti. V skupnem seštevku je kolesar ekipe AG2R pred nadaljevanjem dirke na 26. mestu, za vodilnim zaostaja nekaj manj kot dve minuti.


Romain Feillu je oblekel rumeno majico. © Reuters

 
Etapo je zaznamoval hud padec treh kolesarjev, ki so kakšnih 30 kilometrov pred ciljem trčili v otok z označbami sredi cestišča. Medtem ko sta Francoz Matthieu Sprick in Danec Nicki Sorensen po zamenjavi koles lahko nadaljevala vožnjo, pa je bilo trčenje prehudo za Španca Angela Gomeza (Saunier Duval). Slednji je pri padcu tudi zvil drog, ki drži prometni znak, tako da so ga morali odnesti na nosilih.

V torek čaka kolesarje posamična vožnja na čas v okolici Choleta . Skoraj 30 kilometrov dolga preizkušnja bo najverjetneje že premešala karte na vrhu razpredelnice.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.