Tri olimpijske prvakinje ostale brez zlata

Foto: EPA Svetlana Podobedova Foto: EPA Svetlana Podobedova Foto: EPA Zulfija Činšanlo Foto: EPA Zulfija Činšanlo Foto: EPA maija Maneza Foto: EPA maija Maneza
Tri kazahstanske dvigalke uteži so ostale brez zlatih odličij, ki so jih osvojile na olimpijskih igrah v Londonu (2012).
Oglej si celoten članek

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je po vnovični analizi dopinških vzorcev odvzel zlata odličja trem kazahstanskim dvigalkam uteži, ki so jih osvojile na poletnih olimpijskih igrah pred štirimi leti v Londonu. Brez odličja zlatega leska so ostale Zulfija Činšanlo, Maija Maneza in Svetlana Podobedova.

Rus Besik Kudokov, ki je v Londonu osvojil odličje srebrnega leska v kategoriji do 60 kg, je bil po vnovični analizi dopinških vzorcev prav tako pozitiven, a mu kolajne ne bodo odvzeli, saj je umrl leta 2013.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.