Tri Slovenke v finalni vožnji

Foto: EPA
Foto: EPA
Na Semmeringu je bila na sporedu slalomska vožnja za dekleta. Znova je slavila Američanka Mikaela Shiffrin.
Oglej si celoten članek

Američanka Mikaela Shiffrin ostaja slalomska kraljica. V avstrijskem Semmeringu je zmagala na slalomu za svetovni pokal alpskih smučark. Slovakinja Veronika Velez-Zuzulova je bila še na tretjem slalomu v tej sezoni druga. Tudi na četrtem slalomu v novi sezoni se je na stopničke zavihtela Švicarka Wendy Holdener. Točke so osvojile tri Slovenke.

Shiffrinova je na tem avstrijskem prizorišču v treh dneh vpisala tri zmage, zmagala je na obeh veleslalomih ter trojček zmag potrdila še s pravo malo slalomsko mojstrovino, ko je zmagala kljub vožnji z napakami v zgornjem delu proge. Enaindvajsetletna Američanka je vpisala še 26. zmago v svetovnem pokalu, kolikor jih denimo ima tudi najboljša slovenska alpska smučarska vseh časov Tina Maze.

Shiffrinova je na vseh treh tekmah v Semmeringu zmagala po tem, ko je vodila po prvi vožnji. Vodilna smučarka in slalomistka v slalomu ne pozna poraza, saj je vpisala še rekordno 12. zaporedno zmago v tej disciplini.

Slovenske alpske smučarke so letošnje leto sklenile z lepim ekipnim uspehom. Prav vse tri slovenske finalistke, Maruša Ferk, Ana Bucik in Meta Hrovat, so v finalu pod žarometi četrtega slaloma v sezoni prišle v cilj in se torej vpisale med dobitnice točk. Ferkova je tekmo končala na 23. mestu, Bucikova je bila 24., Hrovatova pa 28.

Ferkova je v drugi vožnji pridobila pet mest, Bucikova pa izgubila štiri. Osemnajstletna Hrovatova je bila že po prvi vožnji 28., v svojem drugem slalomu med elito pa tako prišla do prvih treh točk v svetovnem pokalu. Četrta Slovenka na startu Klara Livk prve vožnje ni končala in je ostala brez uvrstitve.

Semmering je gostil zadnjo letošnjo tekmo v svetovnem pokalu. Naslednji ženski slalom bo 3. januarja na Sljemenu nad Zagrebom.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.