Triglav prek Primorja do prve zmage

Foto: Žurnal24 Triglavani (na fotografiji ob lanski uvrstitvi v prvo ligo) so se v nedeljo vese
Štiri kola so potrebovali nogometaši kranjskega Triglava, da so se lahko veselili prve zmage po povratku v prvo ligo. Njihova prva žrtev je Primorje, ki je v Kranju padlo s 3:2.
Oglej si celoten članek

Dva zadetka Josipa Špelića in eden Alena Krciča sta na zadnji tekmi kola prinesla premierno zmago Triglava po povratku v družbo prvoligašev. Ajdovci so v Kranju celo vodili, a na koncu znova ostali brez zmage in brez točk. Skupaj z Olimpijo so zaenkrat edino moštvo brez zmage.

Interblock remiziral na prvi tekmi 2. lige
V nedeljo se je začelo tekmovanje tudi v drugi slovenski ligi. Donedavni prvoligaš Interblock je po vodstvu v Murski Soboti na koncu remiziral proti Muri 05 (1:1). Zadela sta Armend Sprečo za domače in Damir Čehić za goste.

Prvi zadetek je v Kranju padel praktično "iz ničesar" - Amer Jukan je podajal s prostega strela, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Bojan Djukić. Kot da bi to zbudilo obe ekipi, saj je bilo že čez nekaj minut 1:1, ko je Špelić z izjemnim strelom od daleč raztrgal ajdovsko mrežo. Že čez nekaj več kot pet minut so domači prvič vodili, ko je podajo Dejana Burgarja v mrežo preusmeril Krcič. Izjemen strelski polčas so rdeče-črni zaključili z izenačujočim golom, ko je po istem receptu - podaja Jukan, žoga se odbije - zabil Dejan Marijanović. Veliki podvig Triglava je v drugem delu srečanja zaključil Špelić z drugim nedeljskim golom, ko je uspešno izvedel strel z enajstih metrov.

Celjani v Novi Gorici od 0:3 do neverjetnih 3:3
Mladi reprezentant Rajko Rep je z dvema hitrima goloma v Novi Gorici začel neverjetn povratek Celja, ki si je na že izgubljeni tekmi proti HiT Gorici uspel priboriti remi. Končni rezultat je v 89. minuti postavil Dejan Djermanović, po tem ko so vrtnice vodile že z velikih 3:0. Grofje so prevladovali praktično ves prvi polčas, a ga na koncu z dvema hitrima goloma izgubili in odšli na odmor z zaostankom. Milan Andjelković je najprej premagal svojega vratarja, Sandi Arčon pa je povišal prednost, katero je "potrojil" še Etien Velikonja v drugem polčasu. Celjani so se na krilih Repa vrnili in mladi reprezentant Slovenije je tako kot na prejšnji tekmi proti Rudarju zabil dva gola v le nekaj minutah, kar kot kaže postaja njegova specialiteta. Djermanović je na koncu postavil piko na i zasluženi točki Štajercev.

Foto: Žurnal24

Tudi s "Pajotom" v ekipi Kopru ne gre
Povratek Mirana Pavlina v prvo postavo Kopra in debi Milana Osterca v rumenem dresu naj bi končala zdrahe v taboru prvakov. Vrnitev njihovega ideologa ni spremenila trenda rezultatov, kljub boljši igri pa je velenjski Rudar na koncu slavil zasluženo zmago. Povedli so sicer gostje, ko je eden izmed voditeljev "revolucije v slačilnici" Amir Karič mojstrsko zadel od daleč. Bojan Prašnikar je pred drugim polčasom reagiral in v igro poslal Dejana Djermanovića. Njegov varovanec mu je vrnil z dvema zadetkoma, ki so jih knapi dosegli praktično iz "nikjer". Solidno so se branili, nato pa dvakrat hitro kaznovali prvake. Prečki sta se tresli na obeh straneh, rudar Denis Grbič pa bi z njeno pomočjo skorajda zadel, a se je žoga odbila na napačni strani golove črte. Pomočnik trenerja Robert Pevnik je bil zaradi neutemeljenih protestov izključen, Velenjčani pa so do konca zdržali in skočili po lestvici navzgor.

Gostovanja v oddaljeni Lendavi se redkokdaj razpletejo neboleče. Ali je problem razdalja ali dvojezičnost pa je že drugo vprašanje. Kakorkoli - Nafta je proti Domžalam hitro padla v zaostanek, saj je Damir Pekič sprejel dolgo žogo, se otresel branilcev in zabil za 1:0. Toda veselje rumenih ni trajalo dolgo, saj je po lepi akciji izenačil Vedran Vinko, podajalec Konstantin Vassiljev pa je še pred polčasom iz enajstih metrov zabil za preobrat. Vratar Darko Brljak je podrl Jožeta Benka in za Estonca je bila vse le še rutina. "Naftaši" so goste šokirali že takoj po začetku nadaljevanja, ko je Rok Buzeti presenetil s strelom od daleč. Napadi varovancev Darka Brljaka so bili do konca bolj kot ne jalovi, ali pa so se končali z zgrešenimi streli iz neposredne bližine, kot je bil primer Blaža Brezovačkega. Znižanje rezultata v režiji mladega Jerneja Smukavca je na koncu prišlo mnogo prepozno in Lendavčani so na vrhu lestvice zamenjali Maribor.

Lestvica:
1. Nafta 9 točk
2. Maribor 7 (-1)
3. Domžale 7
4. Rudar 7
5. Celje 5
6. Gorica 5
7. Triglav 5
8. Koper 4
9. Olimpija 1 (-1)
10. Primorje 1

Slovenska liga, 4. kolo:

Nafta Lendava : Domžale 3:2 (2:1)
Vinko (18), Vassiljev (41/11-m), Buzeti (48); Pekič (12), Smukavec (90)

Rudar Velenje : Luka Koper 2:1 (0:1)
Djermanović (52, 74); Karič (32) 

HiT Gorica : CM Celje 3:3 (2:0)
Gobec (29/a.g.), Arčon (31), Velikonja (54/11-m); Rep (79, 80), Purišič (89)

Triglav Kranj : Primorje 3:2 (2:2)
Špelić (20, 58/11-m), Krcič (27); Djukić (19), Marijanović (45)

Prestavljeno na 29. 8:
Olimpija Ljubljana - Maribor

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.