Trije dokazi, da je dokončno počilo na relaciji Luka - Porzingis

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ameriška športna spletna stran ClutchPoints naj bi našla tri dokaze v obnašanju največjih dveh zvezdnikov ekipe Dallas Mavericks, ki potrjujejo njun hladen medsebojni odnos.
Oglej si celoten članek

Ni bilo dolgo nazaj, ko smo se (novonastali) navijači NBA ekipe Dallas Mavericks veselili, da bo naš Luka Dončić v svoji ekipi dobil pravo zvezdniško pomoč. Ekipo iz Teksasa je namreč okrepil latvijski superzvezdnik Kristaps Porzingis.

Na papirju je delovalo vse skupaj kot sanjska naveza. Dva Evropejca, ki sta ob prihodu v najmočnejšo ligo na svetu naletela na številne skeptike, a vsem dokazala zmoto ter zablestela v polnem sijaju. Le kaj bi lahko šlo narobe ob takšnem partnerstvu?

Foto: Profimedia Kristaps Porzingis in Luka Dončić

A dobri dve leti po menjavi, ki je navdušila navijače Maverickov, so le še redki, ki resnično verjamejo, da je naveza Dončića in Porzingisa tista, ki lahko prinese slavo njihovi ekipi. Porzingis je prepogosto poškodovan, pa tudi ko je zdrav, se nekako ne zdi, da ni prava rešitev za težave Dallasa.

Po poročanju ameriških medijev pa naj bi bilo za podpovprečne rezultate naveze Dončič-Porzingis kriv njun medsebojni odnos, ki naj bi bil iz dneva v dan bolj hladen, čeprav do sedaj ni še nihče iz para vsaj neposredno v izjavah kritiziral drugega

Toda po mnenju Američanov naj bi počilo predvsem iz Porzingisove strani, ki naj bi komaj še skrival svoj hladen odnos do Dončića. Latvijčeva mimika naj bi namreč razkrivala, da nikakor ni zadovoljen v vlogi Robina Dončićevemu Batmanu, vse skupaj pa naj bi še poslabšale govorice o morebitni Porzingisovi menjavi, ki so bile zelo popularne pred iztekom prestopnega roka

Foto: Profimedia Kristaps Porzingis in Luka Dončić

Roko na srce številke latvijskega velikana na papirju sicer ne izgledajo spet tako slabo, saj povprečno na tekmo beleži 20,8 točk, 9,4 skokov in kar 1,6 blokad, ob 48 % metu iz igre in 36,6 % za tri točke. A nekako se vendar zdi, da igra Maverickov, od katerih se je po izjemnih predstavah v lanskem mehurčku in končnici veliko pričakovalo, nikakor ne steče, tako kot se pričakuje glede na renome največjih dveh zvezd.

Porzingis, ki je bil pred prihodom v Dallas prva violina franšize New York Knicks, se namreč nekako ne znajde v napadu Ricka Carlisla, ki nanj resneje računa le, kadar je Luka na klopi, ko pa je Dončić v igri, vse niti igre Dallasa pripadajo njemu.

Prav to, da bi se moral Porzingis preleviti iz velikega ljubljenca navijačev in velikega zvezdnika ekipe v desno roko in prvega pomočnika nekoga drugega, naj bi bilo izvor vseh težav na relaciji med njim in Dončićem.

Spletna stran ClutchPoints pa naj bi našla celo tri neizpodbitne dokaze, ki nakazujejo na to, da med Latvijcem in Slovencem resnično ni vse v najlepšem redu.

 

1. Porzingisova reakcija ob zmagovitem košu Dončića

Celotna ekipa Dallasa je skočila v zrak od navdušenja in začela praznovati ob zadetem enem izmed najbolj spektakularnih odločilnih košev vseh časov, ko je Luka v zadnji sekundi potopil ekipo Memphis Grizzlies.

No, vsa ekipa, razen Porzingisa. Medtem ko so vsi ostali člani ekipe praktično napadli Luko od navdušenja, se Porzingis ni niti približal Slovencu in slavju ekipe, prav tako ni bilo videti, da bi mu kdaj čestital. Vse, kar je storil, je bilo, da je dvignil roke v zrak.

Porzingis se tako ni pretirano veselil niti zmage, še manj pa dejstva, da je odločilni met zadel prav Luka. Morda je sam želel zaključiti odločilno akcijo, saj je bil na vrhu rakete resnično dobro odkrit, a žoga je seveda romala v roke prvega zvezdnika ekipe. "Robin" je bil tako ponovno prikrajšan za vso slavo.

 

2. Porzingis je že očtno naveličan vprašanj o Luki

Kot smo že omenili, Porzingis kot posameznik še vedno igra precej dobro in je zagotovo drugi najboljši igralec Dallasa in mu zato pripada tudi določen čas pod žarometi.

A je več kot očitno, kako močno mu gre na živce, ko ga novinarji v tem času sprašujejo o Dončiću. Namesto, da bi končno lahko sam zažarel, se večino vprašanj nanaša ravno na košarkarja, ki mu najbolj krade vso pozornost.

Eden izmed očitnih primerov je ponovno bila ravno tekma proti Memphisu. Na začetku intervjuja je Kristaps nastopil dokaj entuziastično, ko pa je spoznal, da medije zgolj zanima njegova reakcija ob odločilnem košu Dončića, sta se njegova drža in ton glasu popolnoma spremenila, njegovi odgovori pa so postali čedalje krajši.

Prav tako je Porzingis je v enem izmed prejšnjih intervjujev naravnost priznal, da kemija med njim in Luko preprosto ni na zaželjeni ravni.

 

3. Kristaps bi lahko preprosto zanikal vsa ugibanja, a jih ne

Domnevni slabi odnosi med obema zvezdnikoma Maverickov so zaenkrat zgolj špekulacije. Nihče jih še ni potrdil, gre zgolj za ugibanja. A nihče izmed para jih zaenkrat še ni poizkušal ovreči.

Nihče izmed omenjene dvojice še ni stopil pred mikrofon ter javno izjavil, da med njima ni nobene slabe krvi, da gre vse skupaj zgolj za domišljijo medijev.

 

Končna sodba

In kaj si o vsem tem mislimo mi? Zagotovo ameriški mediji iščejo kakšne "bombe" s katerimi, bi si dvignili branost, če pa jim resnično uspe vneti kakšen spor, še toliko bolje. Tako da je njihovo pisanje potrebno vzeti z rezervo.

A vseeno. Več kot očitno je, da Luka in Kristaps vsaj zaenkrat nista takšna kombinacija, kot so si navijači Dallasa želeli. Ali je potreben zgolj čas, da dokončno "klikneta" ter najdeta prostor drug ob drugem na igrišču, ali pa gre resnično za neuspel eksperiment Maverickov, pa bo povedal zgolj čas...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:16 23. April 2021.

    No ja priznajmo si, Luka je dober. Vendar je tudi Porzingis. Če se v njegovo kožo postavim ga razumem. Važna …

  • 16:15 23. April 2021.

    ŠE EN DOKAZ: Porzingis si je na zadnji tekmi namerno zvil gleženj, da ne bi več igral z Dončićem.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.